CHP'NİN HAMLESİNE AKP'DEN CEVAP

CHP'NİN HAMLESİNE AKP'DEN CEVAP

Cumhurbaşkanı Adayı İçin Salıya Kadar Bekleyin

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı ile ilgili soruları yanıtladı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'a yeni atanan Vali Hakan Yusuf Güner'i makamında ziyaret ederek, 'Hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Afyonkarahisar Valiliği'nin önünde kalabalık bir protokol heyeti tarafından karşılanan Bakan Eroğlu, valilik şeref defterini imzaladı. Ardından kentte yürütülen çalışmalar hakkında Vali Güner'den brifing alan Bakan Eroğlu, hükümetin kentte gerçekleştirdiği yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

'HANEFİ AVCI DA BURADA'

Afyonkarahisar'ın orman varlığında son dönemde büyük artış sağlandığına değinen Eroğlu, Vali Güner'e, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanefi Avcı'yı tanıştırırken, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile olan isim benzerliğine dikkati çekti. Konuşmasına gülerek devam eden Bakan Eroğlu, "Hanefi Avcı da burada. Kendisi içeriden daha yeni çıktı. İçeriden hemen buraya geldi. Tabii bu vesileyle Hanefi Avcı'ya da geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

'SALI GÜNÜNE KADAR BEKLEYİN'

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir televizyon programında, 'AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı büyük bir ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Gelecek hafta salı gününe kadar sabredin, açıklanacak. Salı günü sizleri de bekliyoruz Ankara'ya" dedi.

IŞİD'İN ELİNDEKİ REHİNELER

IŞİD'in Irak'taki ilerleyişi ve elindeki Türk rehinelerin durumu hakkındaki soru üzerine ise Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Bu konuda özellikle Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilgili Başbakan Yardımcısı ve ilgili kurumlar sürekli takip halinde. Şu anda fazla bir şey açıklamıyoruz. Maalesef bizim Büyükelçimiz ve arkadaşlarımız orada. Dolayısıyla maksadımız onların biran önce sağ salim Türkiye'ye getirilmeleri."

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından, basına kapalı gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı