CHP'nin adayı denilen İlhan Kesici konuştu

CHP'nin adayı denilen İlhan Kesici konuştu

Siyaset kulislerinde büyük yankı uyandıran Süleyman Demirel ailesinin damadı olarak anılan CHP Milletvekili İlhan Kesici kendisi hakkında konuşulan CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamada bulundu

Geçtiğimiz yıl sonunda İYİ Partiye geçeceği iddiaları ortaya atılan CHP Milletvekili İlhan Kesici'nin CHP adayı olmasının yankıları sürüyor.  Siyaset kulislerinde çok konuşulan ve CHP'yi karıştıran Cumhurbaşkanı adayı kim sorusunun yanıtı olduğu ileri sürülen İlhan Kesici,  Gazete Habertürk'ten Kübra Par'a konuştu.

CHP DAHA SOL BİR PARTİ OLSA

"CHP daha sol bir parti olursa yeterince oy alamaz mı diyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Kesici, şunları söyledi:

"Elbette alamaz. Ama 'Bu arkadaşlar alamazlar' demiyorum. Bu daraltıcı yaklaşım başarılı olamaz. CHP'nin solunda başka bir sol oy yok. CHP ortada bir yerde olsa, solunda da çok fazla soldan oy gelecek olsa, buraya doğru da genişlemeyi desteklerim. Ama realitede böyle bir şey yok. Eski düzen olsaydı, "Yüzde 25 oy alırım. Denk düşerse bir koalisyon ortağı olurum, denk düşmezse de canım sağ olsun, ana muhalefet partisi olarak devam ederim" düşüncesi vardı. 

YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ALMANIZ LAZIM

Şimdi bu çok daha zor çünkü yüzde 50'nin üstünde oy almanız lazım. Referandumda bizim taraf yüzde 49 aldı. Yüzde 1 alsaydık, yine kaybeden olacaktık. Yani yeni düzende yüzde 49, yüzde 1'e eşittir. Siyasi hareketlenmeler buna razıysa kimsenin bir diyeceği olmaz. Ama iktidarı hedefleyen partilerin bunu kırması lazım."

BEN DEĞİL KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI

CHP'nin adayı olduğuna yönelik iddiaları yanıtlayan Kesici, kendisinin değil Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerektiğini söyledi. "İleride fikriniz değişebilir mi?" sorusuna ise Kesici, "Herkesin her fikri değişir. Cumhurbaşkanlığı seçimine 1.5 sene var" yanıtını verdi.

NEDEN SİZ OLMAYACAKSINIZ ?

"Niye siz olmamalısınız?" sorusunu Kesici şöyle yanıtladı:

"Hayır, 'Ben olmamalıyım' demiyorum, 'Kemal Bey olmalı' diyorum. Kemal Bey'i kendi önüme, hatta herkesin önüne koyuyorum. Aday genel başkan olursa, parti organlarını da daha kolay bir şekilde mobilize edebilir. Milletvekillerini, belediye başkanlarını o belirleyecektir. Böyle olunca parti, genel başkanlarının arkasında daha kuvvetli durur."
Kesici, "Elbette. İllerden, ilçelerden, seçmenlerden 'Aday olsanız iyi olur' diyenler oluyor. Benim için olduğu kadar başka arkadaşlar için de bunlar söyleniyor. 

'Siz aday olursanız daha iyi olur' şeklinde isimleri dolaşan insanlar vardır. Bir kısmı dolaşır, sonra isimlerden biri düşer ve başka bir isim gelir. Bu, partilerde olan bir şey."

"İlhan Kesici'nin 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olma ihtimali var mı?" sorusunu Kesici, "İlhan Kesici'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur" şeklinde yanıtladı.


ÖZGEÇMİŞ

Siyasette Süleyman Demirel ailesinin damadı olarak anılan İlhan Kesicinin TBMM'ye yer aln özgeçmişi şöyle;

22.11.1948, Zara-Sivas doğumlu.

İlkokul, Ortaokul, Liseyi Sivas'ta okudu.

Yüksek Öğrenim: Ankara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Yüksek Mühendisliği: Lisans ve Lisansüstü. 

İngiltere, Bradford Üniversitesi, "Altyapı Projeleri ve Ekonomik Kalkınma"; Londra Kraliyet Kamu Yönetimi Enstitüsü "Kamu Yüksek Yöneticiliği".

İş Hayatı: 

TCDD-Devlet Demiryolları: Proje Başmühendisi, Daire Başkan Yardımcısı

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT): Uzman, Daire Başkanı, Genel Müdür. 

Belçika, Brüksel: Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilci Yardımcısı

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT): Müsteşar

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi

Siyasi Hayat:

20. Dönem, 1995-1999: Bursa Milletvekili (ANAP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

23. Dönem, 2007-2011, İstanbul Milletvekili (CHP)

Dışişleri Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Üyesi

25/26. Dönem, 2015- , İstanbul Milletvekili (CHP)

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyesi

Medeni Hal: Evli, Bir kızı var

Yabancı Dil: İngilizce

 

İlgili Haberler