CHP'Lİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK ŞOKU

CHP'Lİ VEKİLE DOKUNULMAZLIK ŞOKU

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke

CHP'Lİ VEKİLİN VEKİLLİĞİ TEHLİKEDE

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, basın özgürlüğünü savunmak ve basına yapılan baskıları kınamak amacıyla, Mersin Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması nedeniyle, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için hakkında fezleke hazırlanmasının son derece komik olduğunu söyledi.

ATICI: BASININ SUSTURULMASINA HAYIR

CHP İl Başkanlığı'nda açıklama yapan Milletvekili Aytuğ Atıcı, 'basının susturulmasına hayır' demek için katıldığı bir basın açıklaması nedeniyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı hakkın 'Terörle mücadele kanununa muhalefet' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenleyerek, dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderildiğini hatırlattı. Fezlekede isnat edilen suçlardan birisinin basın özgürlüğünü savunan açıklamanın adliye önünde yapılması olduğunu vurgulayan Atıcı, "Komik değil mi? Bugüne kadar adliye binası önünde pek çok basın açıklaması yaptık, gerekirse yapmaya da devam edeceğiz. Milletvekili olarak bana yöneltilen suçlardan biri de, bazı basın organları ve gazetecilere karşı İstanbul merkezli olarak yapılan bir operasyonun 'haksız ve hukuksuz' olduğunu söyleyerek, operasyon yapanları hedef göstermekmiş. Yürütülen soruşturmalar hakkında fikir beyan etmek, yapılanı demokratik şekilde protesto etmek ne zamandan beri 'hedef gösterme' olmuştur? Bu suçlamaların, toplumsal muhalefete yapılan baskıyı arttırmak ve gündemi başka alanlara kaldırmak için bahane olduğu anlaşılmaktadır. Ne mutlu bana ki hakkımda fezleke düzenleyecek başka bir şey bulamamışlardır" diye konuştu.

ZAMANI MANİDAR

Yaklaşık 7,5 ay önce yapılan basın açıklaması nedeniyle hazırlanan fezlekenin, koalisyon çalışmalarının sonuna yaklaşıldığından gündeme getirilmesinin zamanlamasının manidar olduğunu vurgulayan Atıcı şöyle devam etti:

"Basın özgürlüğü, yani halkın haber alma özgürlüğü olmadan demokrasinin kurum ve kurallarıyla işletilemeyeceği bilinmektedir. Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında sonlarda, tutuklu gazeteci sayısında ise başlardadır. Bu sıralamalar demokrasimizin kör topal yürütülmekte olduğunun başka bir anlatımı olmuştur. Son yıllarda giderek artan yolsuzluk ve hırsızlıkların kısmen ortaya çıkması ve bu işte basının önemli rol alması, siyasi iktidarın gücünü sarsmış ve sonuçta iktidar gücünün kaydedilmesine yol açmıştır. İktidar yanaşmamıştır. Tüm kamuoyu biliyor ki geçen dönem, kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması teklifimize iktidar yanaşmamıştır. Buradan tekrar, tekrar söylüyorum, hodri meydan. Dokunulmazlıkları kaldıralım. Milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir ayrıcalığı olmasın. Şimdi beni toplam 6 yıla kadar hapis ile cezalandırmaya çalışarak sindirmeye çalışanlara sesleniyorum. 'Boşuna uğraşmayın. Ne yaparsanız yapın, neye mal olursa olsun doğru bildiğim yolda yürümeye devam edeceğim."

Kaynak:Haber Kaynağı