CHP’li Vekil Başbakan'a Türbanlı Kadına Darp İddialarını Sordu

CHP’li Vekil Başbakan'a Türbanlı Kadına Darp İddialarını Sordu

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gezi Parkı protestoları sırasında eylemciler tarafından türbanlı bir kadının darp edildiği iddialarıyla ilgili Başbakan’a “Olayla ilgili olarak elde edilen görüntü ve bulgular nelerdir? Yoksa bu olay saldırı ve taci

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gezi Parkı protestoları sırasında eylemciler tarafından türbanlı bir kadının darp edildiği iddialarıyla ilgili Başbakan’a “Olayla ilgili olarak elde edilen görüntü ve bulgular nelerdir? Yoksa bu olay saldırı ve tacize uğradığını ifade eden Z. D.’nin iddialarına mı dayanmaktadır” diye sordu.

Nazlıaka, Başbakan Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Hiçbir vatandaşın şiddete maruz kalmasının, hele ki bir kadının tercihleri nedeniyle şiddete maruz kalmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığını ifade eden Nazlıaka, “Ama yaşanmamış bir olayı, yaşanmış gibi göstermek, bunu yaparken toplumumuzun inanç, gelenek ve göreneklerini, kutsallarını, annelik gibi ulvi bir duyguyu kullanmak, farklı düşüncedeki vatandaşlarımız arasında kin ve nifak tohumları ekmek bir o kadar tehlikeli ve kabul edilemeyecek bir durumdur.

Sayın Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından da ifade edilen bu iddiaya ilişkin delillerin bir an önce açıklığa kavuşturulması hükümetin görevi olduğu kadar böyle bir olay yoksa bunun ortaya çıkartılması da hükümetin görevi ve sorumluluğudur” dedi. Nazlıaka Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

“Sayın Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından da dile getirilen edilen olayla ilgili olarak elde edilen görüntü ve bulgular nelerdir? MOBESE kayıtları var mıdır? Yoksa bu olay saldırı ve tacize uğradığını ifade eden Z. D.’nin iddialarına mı dayanmaktadır?

Olayın meydana geldiği bölge ve buraya bağlanan yollarda kaç MOBESE kamerası vardır?
Olayın meydana geldiği bölgede, söz konusu tarihte, üzerleri çıplak, elleri deri eldivenli, başlarında tuhaf bantlı 70-100 kişilik bir grup tespit edilmiş midir? Kaç kişi hakkında konuyla ilgili hukuki işlem başlatılmıştır? MOBESE ve çevredeki işyerlerinin kameraları, yoğun güvenlik önlemleri düşünüldüğünde böyle bir grubun olayın meydana geldiği bölgeye fark edilmeden ulaşması mümkün müdür? Böyle bir olay yaşandıysa bu kişilerin halen serbest olması bir güvenlik zafiyetini ortaya koymaz mı?

Meydana gelen olayın toplumda yaratacağı infial ortadadır. Bu kadar ciddi bir konunun Sayın Başbakan ve bir bakan tarafından kamuoyu ile paylaşılması için elde görüntü, doktor raporu ve somut bilgilerin olması gerekmez mi? Bu görüntü, rapor ve bilgiler adli makamlara iletilmiş midir?
Böyle bir olayın gerçek olduğu delillerle ispatlanamaması durumunda Sayın Başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı halkımızdan ve Gezi Parkı göstericilerinden özür dileyecek midir?” (