CHP'Lİ SAKİNE ÖZ 'DEN BAKANA ÇOK SERT TEOG ELEŞTRİSİ

CHP'Lİ SAKİNE ÖZ 'DEN BAKANA ÇOK SERT TEOG ELEŞTRİSİ

Bakanlık hataları nedeniyle çaresiz kaldı

 

TEOG yerleştirme sonuçları, Türkiye genelinde binlerce öğrenci ve veliyi mağdur etmeye devam ediyor.

Manisa Milletvekili Sakine Öz, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin de sistemin temelindeki Bakanlık hataları nedeniyle çaresiz kaldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

"Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tüm sistemi alt üst eden kararlarıyla öğrencilerimizi yeni dönem öncesinde mağdur etti. Bakanlık kararıyla Manisa-Salihli'de oturan, yeterli puan almasına rağmen kendi ilçesindeki okula kaydedilmeyen öğrencilerimiz, listede kendini Gölmarmara'da ya da Demirci'de görünce şaşkınlık geçiriyor. Bana ulaşan velilerimiz, Salihli Adala'da yaşayan öğrencimizin Gökçeören'e yazıldığını, öğrencilerimizin tercih etmediği türdeki okullara yollandığını belirtiyor. Puanlar yetiyor ama Bakanlık acilen çözüme yetişmiyor. Yerleşim yerleri uygun düşüyor ama Bakanlık uyuyor!

 

Tek tek doğrulattığım listelere çözüm bulmak adına İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleriyle görüşüyorum ancak bir gerçek var ki, çare de sonuç da ortada...

 

Milli Eğitim, açıkça eğitim hakkını engelliyor!

 

Öğrenci yerleştirmeleri tam bir rezalete dönüştü. İnsan düşünmeden edemiyor; yoksa Nabi Avcı, yol açtığı bu düzensizlikle "ne güzel olurdu okullar, öğrenciler de olmasa" demeye mi getiriyor?

"Biz lise çağına gelmiş her öğrencimize bir sandalye bulmak zorundayız" diye açıklama yapan Bakan Avcı, rastgele sandalyeye değil, öğrencinin başarısına ve gerçek tercihlerine, yaşadığı yere uygun yerleştirmelere dikkat edilecek bir sistem sağlamalıdır.

 

Velilerimizle birlikte kararlı tutumumuzla öğrencilerimizin hakları için çalışmayı, eğitim hakkının hiçbir şekilde engellenmemesi için tavrımızı sergilemeyi sürdürüyoruz. Bakan Nabi Avcı'yı bir kez olsun görevi yapmaya çağırıyoruz..."

Kaynak:Haber Kaynağı