CHP'Lİ ÇELEBİ CANDAN MI GEÇECEK CANANDAN MI?

CHP'Lİ ÇELEBİ CANDAN MI GEÇECEK CANANDAN MI?

Bir Yere Kaytarmıyoruz

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski genel başkanı, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Eskişehir'de grev yapan Şişecam işçilerini ziyaret etti. Fabrikanın işvereni konumundaki İş Bankası yönetiminde 4 CHP'li üyenin de olduğunu belirten Çelebi, "Bir yere kaytarmıyoruz. Hiç kimseye de topu taca atma gibi bir niyetimiz yok. Bizim sorumluluğumuz. Biz de bu çabaları ortaya koyacağız" dedi.

Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP'li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'la birlikte, Kristal-İş Sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine 20 Haziran'da grev başlatan Şişecam Paşabahçe Cam Sanayi Ticaret A.Ş. Eskişehir Fabrikası önündeki işçileri ziyaret etti. Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı ve grevci işçiler tarafından karşılanan Süleyman Çelebi yaptığı konuşmada, çözüm için çaba sarf edeceklerini söyledi.

TOPU TACA ATMA NİYETİMİZ YOK

Kamuoyunda 'CHP, İş Bankası'nın sahibi' şeklinde algı olduğunu ifade eden Süleyman Çelebi konuşmasını şunları kaydetti: "CHP milletvekilleri geliyor orada meydanda konuşuyor. Milletvekilleri ne iş yapar? CHP niye müdahale etmez? diye eleştiriler var. Dünyada hiç olmayan bir örnek İş Bankası'nda var. İş Bankası'nın yönetiminde kim var? Sendikanın 5, İş Bankası yönetiminin 2 ve 4'de CHP'nin temsilcisi var. Bizim payımız, hissemiz yok, ama yönetim kurulu üyesi olarak diyebilir 'Böyle bir öneride bulunuyoruz' diye. Bu, o işlerle uğraşmayacağız anlamına gelmesin. Elbette hepsinin görevi başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bu sorunun çözümünde hepimiz beraber olacağız. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bir yere kaytarmıyoruz. Hiç kimseye de topu taca atma gibi bir niyetimiz yok. Bizim sorumluluğumuz. Biz de bu çabaları ortaya koyacağız. Ama oranın da kendisine göre bir işi var, bir bankanı yapısı var. Bu yapıya göre bu süreci konuşmaya ihtiyacımız var."

GREV HASTASI DEĞİLİZ

Milletvekili Süleyman Çelebi, Şişecam'daki ücretlerin, sosyal hakların, iş güvencesinin reel olarak istenilen seviyede olmadığını söyleyerek, "Hiçbir sendika macera arıyor değil. Grev manyağı değiliz, grev hastası da değiliz. Sendikalar için grev bir amaç değil araçtır. Bu amacı kullanıyorlar ve en tabii haklarını kullanıyorlar. Ancak, en demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanırken de üslubumuzu bozmayacağız, hakaret ve küfür etmeyeceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı