CHP'li başkana hapis şoku!

CHP'li başkana hapis şoku!

.

AFYONKARAHİSAR’ın Sultandağı İlçesi Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı CHP’li Zekeriya Ölmez’in adaylığı, hakkında 2.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu için düşürüldü.


AKP  Sultandağı İlçe Başkanlığı’nın itirazını değerlendiren Sultandağı İlçe Seçim Kurulu, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde CHP’den Yeşilçiftlik Belediye Başkan Adayı gösterilen mevcut Başkan Zekeriya Ölmez’in aday olamayacağına karar verdi. Sultandağı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda yapılan açıklamada, "22 Şubat 2014 tarihli, 2014/18 sayılı kararla, Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkanlığı yapan Ölmez’in, adli sicil kaydında Sultandağı Asliye Ceza Mahkemesi’nin 1 Ekim 2009 tarihinde verdiği 2 yıl 6 aylık kesinleşmiş hapis cezasının Yargıtay tarafından onanarak kesinleştiği göz önünde bulundurarak, aday olamayacağına karar verildi" denildi.

Karar üzerine Afyonkarahisar İl Seçim Kurulu’na itiraz eden Zekeriya Ölmez, "Konu tarafıma da bildirildi. İtiraz ettik ama şu an için sonuç alamayacağız. Başka bir adayla yola devam edeceğiz" dedi.

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ise konuyu yeni öğrendiğini belirterek, "Sorun değil. Zekeriya Ölmez 15 yıldır beldesine hizmet eden başarılı bir başkandır. Aldığı ceza, yolsuzluk veya hırsızlıktan değil. Bu süreçte yeni bir aday çıkartacağız. Eşi Ayşe Ölmez de aday olabilir" dedi.

OLAY NEYDİ?

Zekeriya Ölmez, 1 Ekim 2009’da suça karıştığı belirtilen şüphelilerin bulunduğu evin güvenlik güçlerine ihbarı sonrasında içeridekilerin kaçmasını engellemek için belediye araçlarıyla sokağı kapattırdı. Evde bulunanların şikayetini değerlendiren mahkeme, bu durumu ’kişi hak ve hürriyetinin engellenmesi’ olarak değerlendirip Başkan Ölmez’e 2 yıl 6 ay hapis verdi. Ölmez, Çay Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Haziran 2013 tarihinde başvurup, cezanın 1 yıl ertelenmesini talep etti. Savcılık talebi kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı