CHP'Lİ BAŞKAN İSTİFASINI GERİ ÇEKTİ

CHP'Lİ BAŞKAN İSTİFASINI GERİ ÇEKTİ

.

 Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, İstifasını Geri Çekti 

Çağlayan, "Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı." dedi.

CavitÇağlayan, partiden istifasını geri çektiğini belirterek, "Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı" dedi.

Çağlayan, makamında düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Haberleri'>KemalKılıçdaroğlu'nun, "Burada yeniden birlik ve beraberliği sağlayın. Gerek milletvekilleri, gerek belediye başkanları, gerekse diğer aday arkadaşlarla seçimi alın" talimatının ardından istifa dilekçesini geri çektiğini söyledi.

"ÇOK HIZLI GELİŞMELER OLDU"


CHP'li Belediye Başkanı olarak görevine devam ettiğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

"Çok hızlı gelişmeler oldu. Geçtiğimiz hafta pazar günü Parti Meclisi'nde Kırklareli Belediye Başkan adayı Siyam Kesimoğlu Haberleri'>MehmetSiyam Kesimoğlu olarak belirlendi. Değerlendirmeler sonucunda milletvekili istifa etmişti. Daha sonra da ben CHP'den istifa ettim. Bunun lokal bir istifa olduğunu söylemiştim. Benim istifam lokal bir istifaydı, tepki göstermek amacıyla yapılmıştı. Bu da demokratik bir hakkımızdır. Doğru ya da yanlış şahsi düşüncemdi."

Çağlayan, Kırklareli'de partilerinin yüzünü kara çıkarmadıklarını, 9 yılda vatandaşlara çok güzel hizmet ettiğini düşündüklerini belirtti. Kimsenin dört dörtlük olmadığını dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Ben kendimi iyi durumda görüyordum. Seçime girdiğimde yüzde yüz kazanacağımı düşünüyordum. İl Belediye Başkanı istifa ediyor, genel merkez yeniden değerlendirecek diye düşündüm. Nitekim de yeniden değerlendirildi. Genel Başkanımız ile görüşüldü. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu Haberleri'>KemalKılıçdaroğlu, mevcut atanan Siyam Kesimoğlu Haberleri'>MehmetSiyam Kesimoğlu ile devam edileceğini söyledi. Bunun değiştirilemeyeceğini de öğrenmiş olduk. Genel Başkanımızın talimatı doğrultusunda istifamı gerçi çektim ve bu doğrultuda hareket edeceğiz. Yine CHP'li bir belediye başkanı olarak görevime devam ediyorum."


"PARTİMİZİN ADAYI BİZİM DE ADAYIMIZDIR"


Çağlayan, partilerinin belirlediği aday Siyam Kesimoğlu Haberleri' MehmetSiyam Kesimoğlu'nun, kendilerinin de adayı olduğunu söyledi.

Kesimoğlu'nu tüm partilileriyle desteklediklerini belirten Çağlayan, "Bize yakışan CHP'li bir belediye başkanına belediyeyi devretmektir. İnşallah benim için de hayırlı olur" dedi.

Bir gazetecinin, "Partiden istifa eden üyelerin durumu ne olacak" sorusu üzerine Çağlayan, "Burada partililerimizin genel merkeze gönderdiği istifa değil, protesto dilekçesiydi. Hepsi partimizin üyesidir. Hepsi partimize gönülden bağlı üyelerdir" diye konuştu.