CHP'li Aday MHP Lehine Yarıştan Çekildi

CHP'li Aday MHP Lehine Yarıştan Çekildi

.

AKP'YE KARA HABER

 CHP Aliağa Belediye başkan aday adayı Tolga Sezer, MHP adayı Serkan Acar'ın lehine çekildi. Sezer, merkez seçim ofisinde düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce girdiği adaylık yarışından Acar lehine çekildiğini açıkladı. Bu haber en son yapılan yerel seçimlerde CHP ve MHP adayları arasında çoğunluk oylarının bölünmesi yüzünden azınlık oyları ile Başkanlıklartı kapan AKP için çok kötü bir  başlangıç sayılabilir. Bilindiği gibi son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı için yarışan CHP ve MHP adaylerı %65'in üzerinde çoğunluk oyları aldığı halde, azınlık oyları ile Melih Gökçek Başkanlığı kazanmıştı. Bu seçimlerde CHP'den adaylığını koyan eski MHP'li Mansur Yavaş'a Ankara MHP tabanında oy vereceği siyasi kulislerde çok konuşuluyor.

GENEL BİR DAYANIŞMA HİLE GELİRSE AKP BİTER

MHP adayı Serkan Acar ise Sezer'e teşekkür ederek, "Ne mutlu ki 28 Ekim'deki aday tanıtım buluşmasından bu yana hep güzellikler yaşadık. Bu da bizim için bir mutluluk kaynağıdır. Kendisine teşekkür etmek isterim. İyi ki geldin. Aliağa'nın değişimi için verdiğin destek, bizim için çok önemli. Ailemize hoş geldin." diye konuştu.

TÜRKİYE GENELİNE ÖRNEK

Aliağa İlçe Belediye Başkanlığı için oluşan bu durumun Türkiye genelinde CHP ve MHP adayları için örnek teşkil etmesi durumunda, Ak Parti birçok ilde hüsrana uğrayabilir. Özellikle İstanbul ve Ankara'da adayların birbiri lehine tavır koyabileceği konuşuluyor.  Ankara'da MHP'li olan bir ismin CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi, "Ankara'da ittifak mı yapılacak?" düşüncesini akıllara getirdi.  MHP tabanı tarafından da sevilen bir isim olan Mansur Yavaş, 30 Mart yerel seçimlerinde CHP ve MHP tabanından destek bulabilir mi? Bu adaylık Kılıçdaroğlu tarafından oynanan bir kumar olarak da nitelendiriliyor. Zira MHP'den CHP'ye geçen bir adaya, CHP ve MHP seçmeni tavır da koyabilir. Melih Gökçek'ten kurtulmak için her iki taban destek de verebilir.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için muhtemel iki isim ön plana çıkıyor. Biri Ak Parti adayı Kadir Topbaş, diğeri

CHP adayı Mustafa Sarıgül. MHP'nin İstanbul'da CHP adayını destekleyebileceği de sosyal medyada çokça konuşuluyor. MHP'nin bu yüzden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için çok da popüler olmayan Rasim Acar'ı aday göstermesi de buna kanıt olarak sunuluyor.
İzmir Aliağa'da MHP-CHP yakınlaşması Türkiye geneline yayılır mı, bilinmez. Ancak böyle bir durumda en çok zararı Ak Parti'nin göreceği de şüphe götürmez bir gerçek.

Kaynak:Haber Kaynağı