CHP'DEN TELEKOM'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA

CHP'DEN TELEKOM'A ÇOK AĞIR SUÇLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, beraberinde CHP heyeti İnternet Engeli iddiaları bulunan Cumhuriyet ziyaretinde Telekom'u suçladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ile İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem'den oluşan CHP heyeti Cumhuriyet Gazetesi'ni ziyaret etti. Konuşmasında internet'te ki muhalif basının engellenmesinde tek suçlunun hükümet olduğunu dolayısı ile Telekom'un internet erişimlerinde tek sorumlu bulunduğunu anlatarak şunları söyledi. "Böyle bir durumda, 'ak trol' saldırmış, Cumhuriyet'e girilemiyor. Sorumlusu ben miyim parti olarak ya da sorumlusu yayıncı mı? Değil. Kim burada sorumlu? Telekom." dedi.

CUMHURİYET'E İNTERNET ENGELİ

Heyet, gazetenin internet sitesine erişimin engellendiği iddiasıyla ilgili olarak, Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven'i gazetenin Şişli'deki merkezinde ziyaret ederek bir süre görüştü.

HÜRRİYET'TEN ÖRNEK VERDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir hafta önce hatırlarsanız,  Hürriyet Gazetesi hedef alındı, camı çerçevesi indirildi. Bir defa da değil, birkaç defa… Bugün Nokta Dergisi'nin toplatılma kararında beraberdik. O frekansta da, yani haftalık frekansta da tahammülsüzlüğünü gördük hükümetin. Burada da en hızlı frekansta, yani internet gazeteciliğinde hükümetin bir başka suçu ortada.

HEPSİNİN BAŞINDA TÜRK TELEKOM VAR

Türk Telekom şu veya bu sebeple bu haberleşme hizmetinin tek sorumlusu Türkiye'de, tekeli Türkiye'de. İnternet gazeteciliğine biraz daha yabancı olanlar açısından izah edeyim; cep telefonundan girdiğinizde de, masa bilgisayarınızdan girdiğinizde de, tabletten girdiğinizde de istediğiniz siteye ulaşabilmenizin yolu, onun 3-6 şeritli otoyolu Türk Telekom'a aittir. Bunun dışında herhangi bir yol yok. Yani siz yola çıktığınız zaman menzile varabilmek için Türk Telekom'un altyapısına başvurmak zorundasınız, onu kullanmak zorundasınız.

AK TROL SALDIRMIŞ CUMHURİYET'E GİRİLEMİYOR

Böyle bir durumda, 'ak trol' saldırmış, Cumhuriyet'e girilemiyor. Sorumlusu ben miyim parti olarak ya da sorumlusu yayıncı mı? Değil. Kim burada sorumlu? Telekom. Bu haberleşme özgürlüğü, ifade özgürlüğü, halkın haber alma özgürlüğü eğer tehlike altındaysa, bu işin sorumlusu kim? Hükümet, Ulaştırma Bakanlığı... Bir siyasetçi gözüyle bu iş bu kadar basittir, teknik detaya girmenin alemi yoktur. Eğer Cumhuriyet'in sitesine girilemiyorsa, bu işin tek bir sorumlusu vardır, o da hükümettir."

“DOĞRULARI DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhuriyet Gazetesi İnternet Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven de şöyle konuştu:

“cumhuriyet.com.tr son bir aydır çeşitli engellemelerle karşılaşıyor. Bunu ilk başta yoğunluk fazlalığında diye değerlendirdik. Fakat son bir haftada inanılmaz arttı. Şikayetler yurtdışından, yurtiçinden, tüm bölgelerden… Siteye kendi telefonlarımızdan da girememeye başladık. Bunun üzerine Türk Telekom'a yazı yazdık, kendileri engellenmediğini söyledi. Fakat bu atakların bilançosunu istedik, buna bir cevap vermediler. Bugün Cumhuriyet avukatları savcılığa Türk Telekom hakkında suç duyurusunda bulundular.

TÜM ŞİRKETLER TELEKOM'A BAĞLI OLDUĞUNDAN

Tüm telefon şirketleri, hizmet veren diğer servisler, tüm altyapı Telekom'a bağlı olduğu için onların da yapacağı pek bir şey yok. Bu sansür Türk Telekom tarafından yapılıyor. Bunu defalarca iletiyoruz, haberleştiriyoruz, fakat bir çözüm gelmiyor. Hürriyet Gazetesi'ni bastıran, kamyonlarla insan gönderenler, bunu yayınlayan cumhuriyet.com.tr'yi de bu şekilde engelliyorlar, sansürlüyorlar. Gerçekleri yazmasından rahatsız oluyorlar. Biz hukuki olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Fakat insanlardan da bize destek bekliyoruz. Bize verdiği destekten dolayı CHP'ye de teşekkür ediyoruz. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde engelleyemeyecekler. Biz sesimizi duyurmaya, gerçekleri, doğruları duyurmaya devam edeceğiz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı