CHP'den Swoboda'ya Ağır Mektup!

CHP'den Swoboda'ya Ağır Mektup!

CHP, Avrupa Sosyalist Grup Başkanı Swoboda'ya ağır bir mektup yazarak istifa etmesini istedi.


CHP, Avrupa Sosyalist Grup Başkanı Swoboda'ya ağır bir mektup yazarak istifa etmesini istedi.

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç, Brüksel ziyareti sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı gelişmelere ilişkin Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’ya mektup yazarak istifaya davet etti.

Mektupta ağır ifadeler kullanıldı:
 "Brüksel’de yaşanan hadise ve verdiğiniz tepki, her şeyden önce sosyal demokrat ve sosyalist düşünceye indirilmiş bir balyozdur" ifadesini kullanan Kılıç, mektubun devamında şunları kaydetti: "Bıraktığı izler ne acıdır ki uzun yıllar silinmeyecektir. AP önünde de ifade özgürlüğü geçerli olmalıdır. Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderinden sizin istediğiniz yönde bir açıklama yapmasını beklemeniz kendi içinizde yaşadığınız çelişkinin en net örneğidir. Kaldı ki sizin göreviniz de ifade ve düşünce özgürlüğünü korumak ve bunu yaygınlaştırmaktır."

Demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı can pahasına ve büyük bedeller ödeyerek kazandıklarını, ne Swoboda’dan ne de"emperyalizmin figüranlığını yapanlardan" ders almayacaklarını, ders vereceklerini savunan Kılıç, şöyle devam etti:

"Balkanlar’da soykırım yaşanırken, Irak’ta milyonlarca kadına tecavüz edilirken, insanlar katledilirken, Ortadoğu param parça edilip çıkarlar uğruna halklar birbirine kırdırılırken sıcak koltuğunuz size daha cazip geldi.

Her insan onurlu bir şekilde anılmak ister. Bunun da tek yolu insan onuru adına mücadele vermekten geçer. Hayatınızda böyle bir fırsat bulunmaktadır. Eğer siz de tarihte onurlu olarak anılmak istiyorsanız işgal ettiğiniz o koltuğu bırakır ve hayatınızda övüneceğiniz ilk adımı atmış olursunuz."