CHP'DEN ÖZ ELEŞTİRİ "BİRAZ GEÇ KALDIK"

CHP'DEN ÖZ ELEŞTİRİ "BİRAZ GEÇ KALDIK"

Partim adına öz eleştiride bulunmak istiyorum biz, çok geç kaldık“ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk seçmenine ulaşabilmek için yeni bir çalışma daha başlatırken, Almanya'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl dün akşam Duisburg'ta katıldığı bir toplantıda, “Partim adına öz eleştiride bulunmak istiyorum biz, çok geç kaldık“ dedi.

DAHA FAZLA DEMOKRASİ

Almanya'da bir dizi toplantılara katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlenmelerden Sorumlu Tekin Bingöl, Duisburg'da bulunan Daha Fazla Demokrasi Formu (Form für Mehr Demokratie.ev.) tarafından organize edilen ve Türkiyeli Göçmen Sosyal Demokratlar Birliği'nin (BUNTES) destek verdiği bir toplantıya katıldı. Plaza Otel'de gerçekleşen ve çok sayıda STK temsilcilerin davetli olarak katıldığı toplantıda Daha Fazla Demokrasi Formu başkanı Niyazi Şahin, açış konuşmasını yaptı. 

SİNAN KUMRU BUNTES'İ ANLATTI

BUNTES adına konuşan Veli Aydın ve Sinan Kumru, BUNTES'in kuruluş amacı ve Almanya'da bulunan STK'ların faaliyet alanlarını anlatan sunumlar yaptı. CHP Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Ediboğlu, BUNTES Başkanı Osman Apaydın ve Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisi adına öz eleştiride bulundu. Konuşmasında daha önce başlatılan Avrupa örgütlenmesinin beklenen başarıya ulaşılamadığına dikkat çeken Tekin Bingöl, “Bir takım metotlar denendi, ama hiyerarşi bir yönetim modelini olmadan gerçek örgütlenmenin olamayacağı fark edildi ve bizimle beraber yeni bir çalışmanın başlatılması kararlaştırıldı. Bu bağlamda ikinci kez Almanya'ya gelmiş bulunuyorum. Avrupa'da yaşayan seçmenlere ulaşabilecek bir örgütlenmeye hız veren bir çalışma başlattık“ dedi. 

chpnin_munih_ofisi_acildi.jpg

“2001 yılında kurulan ve 2002'de iktidar olan Ak Parti, gelip 2005 yılında Avrupa örgütlenmesini oluşturdu ve bunu yaparken de 45 yıldır bize yakın olan seçmenlerin oluşturduğu potansiyelin üstüne oturdu“ diye anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, “Şunu açıklıkla ifade etmek isterim, bu bir öz eleştiridir, partim adına bir öz eleştiridir biz, çok geç kaldık. Boş bırakılan meydanları başkaları, kullandı. Asıl bizim eksiğimiz, burayı hoyratça boş bırakmamızdan başka yapılar, diğer siyasi partiler, bizim yerimize gelip Avrupa'da örgütlendiler. Bizim doğal tabanımızdı o örgütledikleri kesimler, ama onlar bunu çok iyi değerlendirdi ve siyaseten örtüştüğümüz çok sayıda insanımız da oralarda politize oldu. Onun için biz çok geç kaldık ve örgütlenmede sıkıntısı çekiyoruz. Ama bunları aşmak için çalışıyoruz“ şeklinde konuştu. Daha sonra Tekin Bingöl, “Burası bizim aile ortamımız, biz bize konuşmak istiyoruz“ diyerek habercilerin kamera görüntüsü almamalarını istedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE KATILIM ÇOK DÜŞÜK OLDU

Toplantıyı organize eden Daha Fazla Demokrasi Formu başkanı Niyazi Şahin toplantı öncesi habercilerle yaptığı sohbette, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde katılım çok düşük oldu, CHP'li siyasetçileri davet ederek Türkiye siyasetiyle yakından ilgilenen insanlarla buluşturmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Burada yetişen ve oy kullanma hakkını elde eden genç nesil, Türkiye'deki siyasi partileri tanımıyor. Bu anlamda bir örgütlenme ve çalışmanın zorunlu olduğunu görüyoruz ve CHP'nin de bunu başarmak zorunda olduğunu düşünüyoruz“ diye konuştu.

ALMANYA'DA CHP BEYAZ CHP’Lİ İLE ZENCİ CHP’Lİ ŞEKLİNDE GİDİYOR

Toplantıya katılan CHP Köln örgütünden Günay Çapan ise, “CHP Almanya örgütlenmesi, biraz beyaz CHP'li ile zenci CHP'li şeklinde gidiyor, ama benim gönlümde yatan bütün CHP'liler ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül verenler başımızın tacıdır, kimse kimsenin alternatifi değildir, bir araya gelinerek partiyi yüceltecektir“ dedi. Bugün Dortmund'da yapılacak toplantı için Türkiye'den gelen ve Duisburg toplantısına da katılan CHP Hatay Milletvekili Dr. Mehmet Ali Ediboğlu, “Avrupa'da sayıları üç milyona yaklaşan Türk seçmen bulunuyor. Çıkartılan yeni yasa ile bu vatandaşlar oy kullanma hakkını elde etti, biz de parti olarak seçmenimizin desteğini alabilmek için toplantılara katılıyoruz“ diye anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı