CHP'DEN MUHALİFLERE ÇATI ADAYI UYARISI

CHP'DEN MUHALİFLERE ÇATI ADAYI UYARISI

Yönetimin Söylediği Chp'yi Bağlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde herkesin grüşlerini açıklayabileceğini belirterek, "Partinin karar organları; genel başkan başta olmak üzere MYK ve parti meclisidir. Doğal olarak bu konuda kimin ne söylediği değil, yönetim kademelerindekilerin ne söylediği CHP'yi bağlar. Onlar da inanıyorum ki partinin almış olduğu karara uyacak ve gerekeni yapacaklardır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Bursa'da Şişecam'a bağlı fabrikalarda çalışan ve geçen hafta greve başlayan işçilere destek vermek için geldi. Yenişehir İlçesi'ne hareketinden önce il başkanlığını ziyaret eden Akkaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akkaya, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'Çatı adayı' olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına parti içinden tepki gösterenlerin sorulması üzerine parti başkanı ya da yöneticisi seçmediklerini belirterek, şu yanıtı verdi:

"CHP; bu ülkenin kurucu partisi, birleştirici gücüdür. Genel başkanımızın da dediği gibi parti başkanı ya da parti yöneticisi seçmiyoruz. 76 milyonu ilgilendiren hizmet veren doğal olarak herkesin kabullendiği bir Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama ortaklaştırdığımız nokta var. Bu da Atatürk'ün bize bıraktığı ülkeyi çocuklarımıza daha gelişmiş ülkeler sınıfında yer almasını sağlayacak, daha çağdaş, laik, demokratik, hukuk ilkelerine gençlerimize teslim etmektir. Doğal olarak ortaklaştırdığımız aday da bu amaçla ortaklaştırılmıştır. CHP de bu anlamda desteklediği bir adaydır. Elbette biz sosyal demokrat bir partiyiz. Biz diğer partiler gibi düşüncelerimizi açıklamaktan sakınmayız. Her kademedeki arkadaşımız düşünce, fikirlerini toplantılarda, hem de kamuoyunda açıklar. Ama sonuçta partinin karar organları genel başkan başta olmak üzere MYK ve parti meclisidir. Doğal olarak bu konuda kimin ne söylediği değil, yönetim kademelerindekilerin ne söylediği CHP'yi bağlar. Arkadaşlarımızın kendi düşüncesidir. Onlar da inanıyorum ki partinin almış olduğu karara uyacak ve gerekeni yapacaklardır."

Akkaya, parti yöneticileri ile birlikte Yenişehir'e hareket etti.

GREV ÖNLÜĞÜ GİYİP, İŞÇİLERLE HALAY ÇEKTİ

Bursa’dan Yenişehir İlçesi'ne geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Yakup Akkaya, grevde 6’ncı gününü dolduran Yenişehir Şişecam işçilerini ziyaret etti. Ziyarete, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse de katıldı. Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şişecam Fabrikalarına gelen CHP Genel Başkanı Yakup Akkaya’yı Kristal İş Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı ve cam işçileri karşıladı. İlk olarak 'Grev Gözcüsü' yeleğini giyen Akkaya, daha sonra cam işçileriyle birlikte halay çekti, işçilerle birlikte slogan attı. Kendisinin de sendika başkanlığı yaptığını hatırlatan CHP Yakup Akkaya, şöyle dedi:

"Dün Trakya’daydık. Bugün buraya sizlerle birlikte olmak için geldik. Kristal İş; Türkiye’de ilklere imza atmış bir sendika. Buradaki gelişmeleri ve hak arayışınızı başından bu yana takip ediyorum. Neden greve gittiğinizi biliyorum. Bu grev, haklı ve meşrudur. Şişecam; 1935 yılında kurulan dev bir dünya markasıdır. Dünya devi olmasında işçilerin de büyük payı, emeği vardır. İşçiler bedel ödemiştir. Cam işçisi ürettiğinin hakkını almak için mücadele veriyor."

Grevin başarılı olması için CHP olarak ellerin ne geliyorsa yapacaklarını da ifade eden Akkaya şöyle devam etti:

”Önümüz Ramazan, buradan işverene çağrı yapıyoruz, gelin, firmanızı dünyada marka haline getirmiş işçileriniz isteklerini dikkate alarak, bu sıcakta aileleriyle birlikte sıkıntıya sokmayın. Burada sadece işçi zarar görmez, işletme de zarar görür. Burada kimse Şişecam’ı babasının çiftliği gibi yönetmesin. Bu işin takipçisiyiz. Şunu belirtmeliyim, işçinin işçiden başka dostu yoktur."

Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı da, Akkaya’ya verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı