CHP'DEN KÖŞK İÇİN SÜRPRİZ İSİM!

CHP'DEN KÖŞK İÇİN SÜRPRİZ İSİM!

CHP'nin Köşk anketinden sürpriz bir isim çıktı.

CHP'nin Köşk anketinden sürpriz bir isim çıktı. İl başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte en çok Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adını yazdı.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu , yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için partisinin il başkanları ile bir araya geldi. Toplantının ilk bölümünde, Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasının ardından, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan "Cumhurbaşkanlığı Seçimine" ilişkin, teknik konuları içeren bir sunum yaptı. Oy kullanacak seçmen sayısı, yurtdışında kullanılacak oylar, kaç sandıkta oy kullanılacağı ve adayların ne zaman belirleneceğine ilişkin bilgi verildi. 

Vatan gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu il başkanlarından cumhurbaşkanlığı adaylığı için üçer isim istedi. İl Başkanlarının, seçenek sınırlaması olmadan cumhurbaşkanlığı adayı olarak görmek istedikleri isimleri yazılı olarak Kılıçdaroğlu'na iletti. 

YA KILIÇDAROĞLU YA BÜYÜKERŞEN 
İl başkanlarının tamamı Köşk için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun adını yazdı. İl başkanlarının Köşk adayının isimlerini yazarken organize olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra en fazla önerilen ismin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olduğu öğrenildi. 

İlker Başbuğ, Güldal Mumcu, Emine Ülker Tarhan, Deniz Baykal, Mehmet Haberal, Ümit Boyner gibi isimlerin de il başkanlarının önerdiği isimler arasında olduğu bildirildi.

 

radikal

Kaynak:Haber Kaynağı