CHP'DEN KIZILAY'DA PROTESTO

CHP'DEN KIZILAY'DA PROTESTO

Ankara CHP İl Gençlik Kollarının desteğiyle gerçekleşen yürüyüşe polis izin...

CUMHURİYET Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Kızılay'dan Başbakanlığa yürümek isteyen liseli gençlerin eylemine katıldı. Ankara CHP İl Gençlik Kollarının desteğiyle gerçekleşen yürüyüşe polis izin vermedi.

İrfan İnanç Yıldız'ın ve eylemi desteklemek amacıyla Kızılay'a gelen Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka'nın tüm çabasına rağmen çevik kuvvetin engellediği yürüyüş sonrasında gençler oturma eylemi yaparak slogan attı. " Başbakan istifa" , "halka değil hırsızlara barikat" "gün gelecek devran dönecek Akepe halka hesap verecek" sloganlarının atıldığı eylemde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız, yaptığı basın açıklamasında söz konusu eylemin barışçıl, demokratik bir amaç güttüğünü, yasadışı bir konuma düşmemek için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bütün detayları bildirdiklerini belirterek, "Ancak şu ana kadar Ankara Emniyet Müdürlüğü, bize olumlu ya da olumsuz hiçbir cevap vermedi. Burada çoğunluğu liseli olan gençler Başbakanlık binası önüne kadar yürümek ve orada fezlekeler ve yolsuzluk soruşturması konusunda Erdoğan Hükümetinin tavrını protesto etmek istiyor. Biz Başbakanlığa kadar yürüyüp, basın açıklamamızı yapıp barışçıl biçimde dağılacağız. Terörist değiliz polisle karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Ancak görüyorsunuz buradaki gençlerden daha kalabalık bir polis gücüyle önümüz kesildi. Ankara halkının huzurunu kaçıracak bir şeye neden olmamak için şimdi buradan dağılıyoruz" diye konuştu.


Aylin Nazlı Aka yaptığı konuşmada, " Emniyetin, Valiliğin, İçişleri Bakanlığı’nın ve hükümetin demokratik eylemler karşısındaki tavrını anlayamıyoruz. Korkacak ne var, bu hükümet neyden korkuyor? Gençlerin önüne polis barikatı koymak bu ülkeye yakışmıyor" dedi


CHP Gençlik Kolları, hükümetin yolsuzluk soruşturması ve fezlekelerle ilgili TBMM'de gösterdiği tavrı nedeniyle Türkiye Genelinde protesto kararı almıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı