CHP'DEN FLAŞ ANKARA AÇIKLAMASI

CHP'DEN FLAŞ ANKARA AÇIKLAMASI

CHP'den Ankara'da yapılan açıklamada il seçim kuruluna yapılacak itirazlar konusunda kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler verildi.

CHP'DEN FLAŞ AÇIKLAMA

CHP Ankara'da bugün itiraz edecek

CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, bugün İl Seçim Kurulu’na giderek 25 ilçenin seçim sonuçlarına itiraz ediyor.
CHP'den Ankara'da yapılan açıklamada il seçim kuruluna yapılacak itirazlar konusunda kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler verildi. Günlerdir beklenen Ankara sonuçları CHP Ankara il başkanı Zeki Alçin tarafından verilen dilekçe ekinde bilgilerle Ankara İl seçim Kuruluna iletildiği açıklandı.Daha önce ilan edildiği gibi basın toplantısına Ankara Büyükşehir belediyesi CHP adayı mansur Yavaş katılmadı. 
HANGİ BAŞLIKLARDA İTİRAZ EDİLECEK
Yapılan açıklamada itirazların 3 farklı konuda yapılacağı açıklandı. Tespit edilen usülsüzlüklerin başında birleştirme tutanaklarında yasal kurallara uyulmaması geliyor. Birleştirme tutanaklarının keyfi uygulamalar ile yapıdığı belgelendirildiği belirtildi.
İtirazın merkezini oluşturan 2. konun ise sadece Ankara seçimlerinde geçersiz sayılan 147 bin oy teşkil ediyor. Açıklamada bu konuda şu ayrıntılara değinen Bülent Tezcan 147 bin civarında oyun geçersiz sayılmasının temel nedeninin muhtarlıklara ait pusulaların diğer zarflar içine koyulması şeklinde gerçekleştiğini, bu hatanın YSK tarafından çok geç farkedilip mesaj gönderildiğini ama seçmenlerin yarısından çoğunun oylarını bu şekilde kullandığını belirlediklerini söyledi. 
OLAĞAN ÜSTÜ İTİRAZ
CHP Milletvekili Bülent Tezcan tarafından yapılan açıklama sonrası gelen sorulardan birisi de YSK itirazlarının istedikleri sonuçlara ulaşmaması halinde ne yapacakları hakkındaydı. Tezcan bu konu için bir şey söylemenin daha erken olduğunu ancak Seçimin iptali dahil her türlü hukuk yolunun deneneceğini dile getirdi.
 
AYNI ANDA CHP ANTALYA'DA BASIN KARŞISINA ÇIKTI
Ankara'da Bülent Tezcan tarafından yapılan basın açıklaması ile aynı anda, CHP Genel başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise Antalya'da Büyükşehir belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın ile birlikte basın açıklaması yaptı. Buı konuda ayrıntıları birazdan vereceğiz. 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı