CHP'DEN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA "ESAD" ŞOKU

CHP'DEN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NA "ESAD" ŞOKU

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin Twitter hesabından gündeme getirdiği Suriye devlet Başkanı Esad konusu CHP'ninde diline düştü. Gürsel Tekin'den AKP'ye Esad göndermesi tebessüm ettirdi

YALOVA’da konuşan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriye dış politikasında değişimler olduğunu belirtip, "Gerek eski Başbakan, gerekse yeni Başbakan, daha önce yaptıkları her konuşmada, 'Esed' derdi Esad'ın adına. Son günlerde dikkatinizi çekiyorsa 'Esed' demekten vazgeçmişler, 'Esad' demek zorunda kaldılar. Yakın tarihte 'Sayın Esad' derlerse de hiç şaşırmayın" dedi.

"NE OLUR BİZİ MISIR İLE BARIŞTIRIN" NOKTASINA GELDİLER

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Muharrem İnce'nin seçim bürosunun açılış törenine katılmak için Yalova'ya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, Türkiye'de yönetim zafiyeti olduğunu söyledi. Ülkenin, ehliyetini kaybetmiş bir iktidar ile karşı karşıya olduğunu öne süren Tekin, "'Dış politikada sıfır noktada olacağız' diyenler, Sisi’ye ve Ortadoğu coğrafyasında insanlara meydan okuyanlar, bugün görüyoruz ki Amerika’ya, Arabistan’a giderek ,‘Ne olursunuz bizi Mısırla barıştırın’ noktasında geldiler" dedi.

Açıklamalarında, Suriye politikasına da değinen CHP Genel Sekreteri, "Hatırlarsınız, gerek eski Başbakan, gerekse yeni Başbakan, daha önceki konuşmalarında ‘Esed’ derdi, Esad’ın adına. Son günlerde 'Esed' demekten vazgeçmişler, 'Esad' demek zorunda kaldılar. Yakın tarihte 'Sayın Esad' derlerse de hiç şaşırmayın. Sayın vekilimiz Muharrem İnce özellikle bu Süleyman Şah Türbesi’nin rezaletinden sonra 9 tankın orada kaldığını ifade etmişti. 'Palet arızası varmış'. Geldiğimiz duruma bir bakın" dedi.

CHP'nin, Başbakan Davutoğlu'na, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Ortadoğu ile duydukları kaygıları dosya halinde verdiklerini söyleyen Gürsel Tekin, bugün yaşananların, yakında kamuoyu ile paylaşacakları o raporlarda yer aldığını söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı