CHP’DEN BİR YOLSUZLUK BOMBASI DAHA

CHP’DEN BİR YOLSUZLUK BOMBASI DAHA

İşte iddianın ayrıntıları…

KOCAELİ Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'e, belediye iştiraklerinden olan Kent Konut A.Ş.'den indirimli konut ve işyerinin usulsüz olarak verildiğini söyledi.

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Şaban Sarıgülle ve Engin Taşdemir'le birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Hüseyin Yılmaz, Kent Konut A.Ş.'nin sadece belediye personeli ve engellilere uygulanan konut satışında yüzde 20, işyeri satışında yüzde 10'luk indirimden Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'in de yararlandırıldığı iddialarını gündeme getirdi. Civelek'in indirimli 3 daire ve 1 işyeri aldığının söylendiğini kaydeden Hüseyin Yılmaz, şunları şöyle dedi:

"Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, dar gelirli, evsiz ve başını sokacak evi bulunmayan vatandaşlar için bir konut inşa etme şirketi kuruyorsunuz ve başvuru için bazı şartlar koyuyorsunuz. Ama sizin partinizin il başkanı ve yakınları iddialara göre bu şartlara uymadan bir çok konut ve işyeri satın alıyor. Sadece belediye personeli ve engellilere uygulanan konut ve işyeri indirimi neden AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'e uygulanıyor? Bu sorunun cevabını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek bu kent halkına vermelidir."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Karaosmanoğlu'nun "Bizim siyasetimizde ayrımcılığa ve yalana yer yoktur" dediğini hatırlatan Yılmaz, "Eğer Karaosmanoğlu bu sözlerinde samimi ise Kent Konut ile ilgili olarak kamuoyunda çıkan bütün bu iddiaları aydınlatacak gerçekleri açıklar. Yok eğer her zamanki bu konuyu da zamana yayarak halkı uyutma taktiğini tercih edecekse, CHP olarak bu iddiaların açığa çıkması için her türlü demokratik ve yasal girişimimizi yapacağız" dedi.

Bu arada iddiaların ortaya atıldığında umre ziyaretinde olduğu belirtilen ve birkaç gün önce dönen Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'in, iddialarla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı