CHP'DEN  ANTALYA'DA  TEPKİ  İSTİFASI

CHP'DEN ANTALYA'DA TEPKİ İSTİFASI

.

 CHP'de tepki istifası

CHP'nin Antalya'nın merkez ilçesi Muratpaşa'da 3 dönemdir başkanlık yapan ve yeniden aday gösterilmeyen Süleyman Evcilmen, partisinden istifa etti.

İstifa etmek zorunda bırakıldığını belirten Evcilmen, "Hak etmediğim bu davranış benim için bir onur mücadelesi" dedi.

Antalya'da yerine önce İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, ardından İl Başkanı Devrim Kök'ün aday gösterildiği Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, 3 günlük bekleyişin ardından bugün saat 11.00'de partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan Evcilmen, şu ifadelere yer verdi:

"Üyesi olmaktan her zaman onur duyduğum, parti kimliği ve rozetini gururla taşıdığım partimden son günlerde hiç hak etmediğim gelişmeler karşısında istifa etmek zorunda bırakıldım. Hak etmediğim bu davranış benim için bir onur mücadelesidir. Atatürkçü öğreti yaşamım boyunca vazgeçmeyeceğim değerdir. Ulu Önder Mustafa Kemal'in ilke ve devrimlerini her zaman yaşatmak için CHP üyeliğinden ve Muratpaşa Belediye Başkan aday adaylığından istifa ediyorum."


15 YILIN OY GRAFİĞİ


CHP'den istifa eden 64 yaşındaki Süleyman Evcilmen, 18 Nisan 1999 tarihindeki seçimde yüzde 33.7'lik oy oranıyla DSP'den Muratpaşa Belediye Başkanı seçildi. Evcilmen, 28 Mart 2004 seçimlerine CHP'nin adayı olarak katıldı. 2004 seçimlerinde oyların yüzde 46'sını alan Evcilmen, yine CHP çatısı altında katıldığı 29 Mart 2009 seçimlerinde oylarını yüzde 57.5'e yükseltti.

Kaynak:Haber Kaynağı