CHP'DEN AKP YURT DIŞINA KAÇACAK AÇIKLAMASI

CHP'DEN AKP YURT DIŞINA KAÇACAK AÇIKLAMASI

Bunlara hırsız veya katil dendiğinde korkuyorlar mı? Tabiki korkuyorlar. Biz onları bu korkudan arındıracağız

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP Merkez Yönetim Kurulu sonrası basın toplantısı yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
AKP aday adaylarını eleştiren Koç, "Yat yat uyu arada bir kalk parmak kaldır. Sorgulayan vekil değil. Yatan vekil istiyorlar. Milletin vekili değil saraya vekil istiyorlar saraya" dedi. 

"SABAHTAN BERİ BİR BAŞBAKAN BİR CUMHURBAŞKANI HABER KANALLARINDA"

Koç, "İktidarın medya işgali öyle boyuta ulaştı ki sabahtan beri bir başbakan, bir cumhurbaşkanı sürekli olarak Türkiye'nin haber kanallarında bir toplantıyı vesile kılarak sürekli olarak kamuoyunu işgal etme görevlerini sürdürüyorlar. Seçim yaklaştıkça, dizi, futbol maçı da kalmayacak. Gece de devam edecek bu seanslar. Numaralı muhtarlar toplantıları. Sivil toplum kuruluşu toplantıları. Her vesile ile bir konuşma vesilesi yaratılacak gibi görünüyor" diye konuştu. 

"GENELKURMAY BAŞKANLIĞI KONUYLA İLGİLİ DAHA CİDDİ, DOYURUCU BİR AÇIKLAMA YAPMALI" 

Koç, Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan keşif uçaklarının düşmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek hayatını kaybeden pilotlara rahmet diledi. Koç, "Mutlaka Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili daha ciddi, doyurucu bir açıklama yapması gereğinin de altını çiziyoruz" dedi. 

"PERDE ARKASINDA İSRAİL'E TİCARETTE GETİRİLEN YÜZDE 25 VERGİ KIYAĞI"

Şah Fırat operasyonu üzerinden hükümetin dış politika tutumunu eleştiren Koç, "Hayaller ve boylarından büyük ihtiraslarla sürdürdükleri dış politikanın bu alandaki yanlışların Türkiye'ye nelere mal olduğunu sayın Kılıçdaroğlu anlattı. Perde arkasında İsrail'e ticarette getirilen yüzde 25 vergi kıyağı. Perdenin önünde dayılanma, efelenme var. İçeride hamaset politikası dışarıda teslimiyet politikası" diye konuştu. 

"TEREYAĞINDAN KIL ÇEKER GİBİ TESLİM ETTİNİZ VATAN TOPRAĞINI DÜNYA GURUR DUYUYORMUŞ BREH, BREH, BREH" 

Koç, "Belli medya gruplarına bakarsanız dünya gurur duyuyormuş. Breh, breh, breh. Perdenin arkası hiç de öyle değil. Korku, teslimiyet bu hükümetin kaçarak boşaltması. Tereyağından kıl çeker gibi teslim ettiniz vatan toprağını" ifadelerini kullandı. 

"BU İŞLE KİM UĞRAŞIYORSA ADINI DA GÖREV YERİNİ DE BİLİYORUZ İPLİĞİNİZİ PAZARA ÇIKARTIRIZ"

Koç, "Cemaati CHP ile ilişkilendirme, Türkiye'nin en önemli bankalarından birisini üzerine dönük bir takım oyunları CHP üzerinden tezgahlama bunlar komik olaylar. Bu işle kim uğraşıyorsa adını da görev yerini de biliyoruz. Kimlerin hangi dairede ne ürettiğini biliyoruz. Kimlerin rezil kepaze oluruz dediklerini biliyoruz. Hiç boşuna yorulmayın ipliğinizi pazara çıkartırız" dedi. 

"SAYIN BAŞBAKAN BU KURULUŞ DOĞRUDAN SANA BAĞLI. HABERİM YOK DEMEK DE SENİ KURTARMAZ"

Koç, "Sayın Başbakan bu kuruluş sana bağlı olarak çalışıyor. Adının önündeki eke uygun olarak o kurumda bu tezgahın içene giren ve girmek zorunda olanları hedef alıyorum. Sayın başbakan bu kuruluş doğrudan sana bağlı. Haberim yok demek de seni kurtarmaz. Vebali çok ağır olacak. Ya müdahil olur engellersin. Ya da bedelini çok ağır bir şekilde ödemek zorunda kalırsınız. Bağıra bağıra gelen bir tükeniş fotoğrafı" dedi. 

"MALATYA'DA 4 PİLOTUMUZU ŞEHİT VERDİK HABER KANALLARINA İPOTEK KOYMUŞ"

Koç, "Malatya'da 4 pilotumuzu şehit verdik. Her gün konuşma alışkanlığına olan biri tüm haber kanallarına ipotek koymuş. Bütün haber kanallarında şu fotoğraf var. Yorumsuz gösteriyorum. Hiç mi, vicdanın yok. Rüşvetlerle anılan bir kuruluşun bir aile vakfının bir toplantısı için oraya çağrılmış doldurulmuş insanlar. Ekranlar ikiye bölünmüş bir tarafta bu milletin acısı bir tarafta birilerinin hezeyanı tedavi edilmeye çalışılıyor. Bu şehitlere saygı gösterelim. Sen de bu da yok. Senin vicdanının hiç milli bir bölgesi yok mu? Bu kadar mı gözünüz dönmüş. Mateme bu kadar mı saygısızsınız. Yazıklar olsun. Tezgahla, kumpasla uğraş" diye konuştu. 

"AKP NAKLİYAT HİZMETE VATAN TOPRAĞI TAŞIYARAK DEVAM EDİYORLAR"

Koç, "AKP nakliyat. Para taşımaktan bir ara yoruldular biliyorsunuz. Şimdi hizmete vatan toprağı taşıyarak devam ediyorlar. Uluslararası sözleşmelerle vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ni, İŞİD'li katillere kendi eliyle indirerek teslim eder bir hale geldi. Daha dün terörist dediği YPG ile işbirliği Türkiye sınırlarına yakın Kobani sınırlarında bir yere taşıdılar. Suriyeli bir vatandaşın toprağına kaçak bir türbe inşaatı. AKP her yerde hem kurduğu kumpaslarda, tezgahlarda, bu milletin vicdanında kaybedecek" dedi. 

"8 HAZİRAN'DA AKP NAKLİYAT BÜYÜK KAÇIŞA HAZIRLANIYOR TÜM SINIR KAPILARINI TUTACAĞIZ"

Koç, "Bunlar daha iyi günleri. Haziran'da AKP nakliyat büyük kaçışa hazırlanıyor. 8 Haziran sabahında CHP olarak yapacağımız ilk iş tüm sınır kapılarını tutmak olacaktır" dedi. 

"BİRİLERİ KENDİSİNİ HALA AKP GENEL BAŞKANI SANIYOR"

Koç, "Birileri kendisini hala AKP genel başkanı sanıyor. Peki güvenilir biri mi? Tablo ortada nesine güveneceksiniz. Bunlara hırsız veya katil dendiğinde korkuyorlar mı? Tabiki korkuyorlar. Biz onları bu korkudan arındıracağız. Vatanın toprağına peşkeş çekenlerden hesap sorulacaktır. Milletin acılı bir gününde kendi reklamını yapanlardan hesaplaşılacak" dedi. 

"BATAN GEMİYİ İLK FİDAN TERK ETTİ"

Koç, "Batan gemiyi ilk Fidan terk etti. Bir şeyler gördü herhalde sonuçta istihbarat elemanı. Bir başka zırha sığınmak işitiyor. Milletvekilliğin dokunulmazlık zırhına sığınmak istiyor. Hepsinden hesap sorulacak. O günler yakında" dedi. 

"SORGULAYAN VEKİL DEĞİL. YATAN VEKİL İSTİYORLAR. MİLLETİN VEKİLİ DEĞİL SARAYA VEKİL İSTİYORLAR SARAYA"

Koç, "Yat yat uyu arada bir kalk parmak kaldır. Sorgulayan vekil değil. Yatan vekil istiyorlar. Milletin vekili değil saraya vekil istiyorlar saraya" dedi. 

"SENİN KENDİ İRADEN VAR MI SAYIN DEMİRTAŞ? AKP İLE DE ÇOK İYİ FLÖRT EDİYORSUNUZ"

Koç, "Ya HDP'ye ne demeli? Evrensel solu biz temsil ediyoruz. Yok canım sen adayları nasıl belirliyorsun. Bize İmralı'dan, Kandil'den liste gelecek. Sevsinler seni. Nerede senin demokratik iraden? Nerede. Demokratların oylarına nasıl talip oluyorsun sen? Senin kendi iraden var mı sayın Demirtaş? AKP ile de çok iyi flört ediyorsunuz. Bu iktidar terörüyle siz ne yapıyordunuz? Bütün Türkiye'nin gözü delil peşinde koşarken senin üyen ne yaptı Demirtaş? Arazi oldu. Aman iktidarı ürkütmeyelim. El altından başka işlerde ortağız. Bugün tek adam ihtirası ile gelecekten korkan bir ülke haline getiren tek kişi, cumhurbaşkanlığı yemini ederken sen ayağa kalkıp dakikalarca alkışlamadın mı? Alkışladın" ifadelerini kullandı. 

"SAYIN KEMAL KILIÇDAROĞLU HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİR"

Koç, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu HDP'yi ziyaret etmiştir. Verdikleri yanıt şudur: "Bizim adayımız var. kendi adayımızı çıkartacağız. Ertuğrul bey milletvekilidir." Gerçekleri hatırlatalım. Herkes aynanın karşısında politikası yapsın" dedi. 

"CHP ÜLKEDEKİ TÜM SİYASİ PARTİLERE ÖRNEK OLACAK BİR ŞEKİLDE ÖN SEÇİMLERE GİDİYOR"

Koç, "Gerçekler saptırılırsa hatırlatılır. 55 ilde CHP demokrasi şölenine girecek. Ve adaylar içerisinde boy gösterecek. Diğerleri burada kuyruğa girip mülakata girecekler. CHP üyelerine güveniyor. Onun için CHP ülkedeki tüm siyasi partilere örnek olacak bir şekilde ön seçimlere gidiyor. Ben tüm demokrasi güçlerini CHP içine ve farklı bir Türkiye'ye davet etmek istiyorum" dedi. 

"İÇ GÜVENLİKTE MECLİS TERÖRÜ DEVAM EDİYOR"

Koç, "İç güvenlikte Meclis terörü devam ediyor. Muhalefet sayısına oranla şu ana kadar 132 maddelik torba kanunun 20 maddesi görüşülebildi. Direniş devam ediyor. Türkiye ilki yaşadı. Talimatla iç tüzüğü ihlal eden, çiğneyen Meclis Başkan vekillerine tanık oldu. Milletvekilleriyle ağız dalaşına girdi. Emir büyük yerden ya çıkacak ya çıkacak. Vurun, kırın. Terör estiren parti iktidar partisidir. Buna ön ayak olanlar da Meclis'i yöneten 2 tane iktidar mensubu Meclis Başkan vekilidir" açıklamasında bulundu. 

"HER ŞEYE MAYDANOZ OLAN BİR KİŞİ HAKKINDA BENİM SÖYLEYECEK BİR SÖZÜM YOK"

Bir gazetecinin "Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ve Devlet Bahçeli arasında bir tartışma yaşandı. Buna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil oldu bu polemikle ilgili bir değerlendirme yapar mısınız?" sözleri üzerine Koç, "Genelkurmay Başkanlığı'nın siyasetçilerle muhatap olmasının doğru olmadığına inanıyoruz. Askerlerin muhatabı siyasetçiler, siyasilerin muhatabı askerler olmamalı. Bir kişiden bahsettiniz. Her şeye maydanoz olan bir kişi hakkında benim söyleyecek bir sözüm yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı