CHP'de kriz! 76 bin üye AKP'li...

CHP'de kriz! 76 bin üye AKP'li...

Çifte üyelikler nedeniyle 75 bin 658 üyesini kaybeden CHP; aralarında partinin il ve ilçe yöneticileri, kurultay delegeleri, belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bu isimlerin "acilen" form doldurarak yeniden üye yapılması amacıyla teşkilatlarına genelge gönderdi. Tamamı AKP üyesi olan ancak nasıl AKP üyesi olduğu anlaşılamayan 76 bine yakın CHP'li için ayrı ayrı hukuki yollara başvurulması istendi.

CHP ile AKP arasındaki çifte üyelik tartışması, CHP'ye Ekim 2012'de gelen uyarı üzerine ortaya çıktı. VATAN'ın Ekim ayında duyurduğu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'ye gönderdiği evrakta 56 bin 968 üyesinin başka parti üyesi olduğunu ortaya çıkarmıştı. Aradan geçen 4 ayın ardından CHP'ye bu kez yeni bir uyarı yazısı geldi. 5 Şubat 2013 tarihli uyarıda, parti üyesi 18 bin 690 kişinin üyelikleri "iki partiye" üye oldukları gerekçesiyle düşürüldü.

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla genelge gönderen CHP yönetimi; parti üyelerini, "Üyelerimizin kendi üyelik durumlarını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet adresinden kişisel bilgilerini girerek kontrollerini yapmaları üyelik haklarını korumaları açısından büyük önem taşımaktadır" sözleriyle uyardı.

BİR DAHA ÜYE YAPIN
Genelgede, üyelikleri düşürülen partililer arasında il, ilçe yöneticileri, kongre ve kurultay delegeleri ile Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu anımsatılarak, "Bu kişilere yönelik yeni doldurulacak ve ilgili kişiler tarafından imzalanması gereken yeni üye formlarının acilen genel sekreterliğe gönderilmesi gerekmektedir" denildi. Üyelikleri düşen ancak parti organlarında görevi olmayan eski üyelerin ise, başvuru belgelerinin eksiksiz doldurulması istendi.

HUKUKİ GİRİŞİM
Yaşananların ardından hem parti nezdinde hem de üyelikleri düşen partililer adına ayrı ayrı hukuki girişimde bulunulması da istendi. 
Genel Başkan Yardımcısı Matkap, dünkü Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuya ilişkin sorular üzerine, Ak Parti’nin kendi il başkanlarına üye sayısını artırmaları halinde bir çeşit teşvik uygulaması yaptığı yönünde kendisine ulaşan bilgiler olduğunu ifade ederek, il başkanlarının vatandaşlık kimlik numaralarıyla kayıt yaptığını iddia etti.