CHP'de İstifalara Açıklama

CHP'de İstifalara Açıklama

"Yerel seçimler öncesi bu istifalar CHP’nin yolunu açtı"

İstifa depreminin ardından ilk açıklama
DENİZLİ’de CHP'de istifa eden ve yönetimin tüzük gereği düşmesine neden olan 11 il yönetim kurulu üyesi adına konuşan eski İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Orpak, "Yerel seçimler öncesi bu istifalar CHP’nin yolunu açtı" dedi. 

Ferah IŞIK/ DENİZLİ
04.03.2013 13:11
 
 
 CHP’de geçen 10 Haziran’da yapılan genel kurulla göreve gelen Denizli İl Başkanı Yıldırım Aycan ile yönetim kurulu arasında bir süredir yaşanan anlaşmazlık nedeniyle geçen Ocak ayında yönetim kurulu üyeleri Gülşen Güngör, Osman Tabu ve Dilşen Bilgin istifa etti. Geçen cuma günü de İl Başkan Yardımcıları Zekai Demiray, Kerim Kıvrak, Mehmet Ali Orpak, Serkan Tüydür ile yönetim kurulu üyeleri Özgül Küçükaslan, Recep Oktay, Canan Sağlamoğlu, Rahmi Değirmencioğlu, Mehmet Aslan, Burak Altın ve Nurdahan Tokat’ın istifalarını Genel Merkez'e gönderdikleri ortaya çıktı. 20 kişiden oluşan yönetim kurulunda çoğunluğun istifa etmesi nedeniyle tüzük gereği yönetim düştü. Geçici yönetim kurulunun atanmasının ardından 45 gün içinde de seçime gidilecek.
 
UYUŞMAZLIK VARDI
 
İstifalarla ilgili bugün, parti binasında basın toplantısı düzenledi. İstifa edenler adına konuşan eski il başkan yardımcısı Mehmet Ali Orpak, "Mevcut yönetim kurulu ile il başkanı arasında uyuşmazlık vardı. İl yönetimi de uyumlu çalışamadı. Yerel seçimler yaklaştı. CHP, halka umut olmalıdır. Biz istediğimiz motivasyonu bir türlü sağlayamadık. İl Başkanımız Yıldırım Aycan, gerekli sinerjiyi bize veremedi. Daha güçlü yönetimin yolunu açmak için istifa ettik. Bu istifalar CHP’nin Denizli’de yolunu açmıştır. İl Başkanı istifa etmediği için biz istifa etmek zorunda kaldık. Yıldırım Aycan ile kişisel hiçbir sorunumuz yok. Parti menfaatleri doğrultusunda hareket ettik" diye konuştu.