CHP'de istifa depremi

CHP'de istifa depremi

Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç görevinden istifa etti.

"CHP tabanının yüzde 65'i AKP'nin çözüm sürecini destekliyor ve barış istiyor" diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etti. 

Gülseren Onanç, yaklaşık 3 ay önce Agos Gazetesi'ne verdiği demeçte "CHP devrimci bir parti değil" demişti. Onanç'ın bu sözü CHP'de büyük tartışmalara sebep olmuştu.

Onanç o röportajın ardından Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği bir röportajda ise PKK'lılar için 'Gerilla' ifadesini kullanmıştı. 

Bu tanımlamada ufuk çaplı bir krize yol açmıştı. Gülseren Onanç geride bıraktığımız ay ise, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği bir röportajda "Ben CHP'ye Kemal Kılıçdaroğlu için geldim. Kılıçdaroğlu giderse, ben de giderim" ifadesini kullanmıştı.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA 

CHP Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç'ın Muş'ta yaptığı konuşma ise partideki rahatsızlığı doruğa çıkardı. Onanç cuma günü yaptığı açıklamada, "CHP tabanının yüzde 65'i AKP'nin çözüm sürecini destekliyor ve barış istiyor" dedi.

Bugün toplanan MYK'da bazı genel başkan yardımcılarının Gülseren Onanç'a, "Tabanımızın AKP politikalarını desteklediğine hangi anket sonucundan ulaştınız. Bu anketi biz neden göremedik?" diye tepki gösterdikleri öğrenildi. 

MYK'da kısa süreli bir gerginliğin yaşandığı ifade edildi. Peşpeşe yaptığı siyasi gaflar yüzünden, son dönemde sıkça eleştirilmeye başlanan Gülseren Onanç, bugünki MYK'nın ardından saat 21.30 sularında istifasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu. Kılıçdaroğlu istifayı kabul etti.