CHP'DE DEPREMİN PERDE ARKASI

CHP'DE DEPREMİN PERDE ARKASI

24. Dönemde İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu üyesi oldu.Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde Fransızca bilen Özkes, evli ve 5 çocuk babasıdır.


CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili İhsan Özkes, Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

NEDENİNİ AÇIKLAMADI

Twitter hesabından istifasını duyuran  Özkes,  istifa gerekçesini açıklamadı. Özkes, “Gerekirse açıklama yapacağım. Ama şu anda birşey söylemek istemiyorum” dedi. İhsan Özkes, istifa dilekçesini hem CHP’ye, hem de TBMM’ye ilettiğini söyledi.

İŞTE OLAYIN PERDE ARKASI

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in istifasının PM yedek üyesi Hakkı Süha Okay’ın önce PM’ye ardından da MYK’ye alınmasıyla ilgili olduğu söyleniyor. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP kulislerinde bomba gibi düşen Özkes’in istifa haberi üzerine yapılan yorumlardan biri de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM yedek üyelerinin ilk sırasında yer alan Hakkı Süha Okay’ın PM’ye alınması için İhsan Özkes’in istifasını istediği, kurultayda en yüksek oyu olan Özkes’in de bu talebe kızarak partiden istifa ettiği yolundaydı.

KILIÇDAROĞLU OPERASYONU İDDİASI

Parti kulislerinde dolaşan iddiaya göre Aralık ayı sonunda yapılacak kurultayda ve olası bir erken seçimde Kılıçdaroğlu muhalif kanadın bir hamle yapmasını önlemek için Hakkı Süha Okay’ı MYK’ya almak istiyor. MYK’de ya örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün ya da Genel Sekreter Gürsel Tekin’in yerine Hakkı Süha Okay’ı atamayı düşünen Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM üyeleri içinden neden başka bir üye değil de İhsan Özkes’in istifasını istediği konusunda ise bir yorum yapılmıyor.

BENİM BÖYLE BİR BİLGİM YOK

Görüşlerine başvurduğumuz Okay ise, Kılıçdaroğlu ile biri önseçim öncesinde diğeri de seçimlerden sonra sonuçları analiz etme amacıyla iki kez görüştüğünü, ama şu ana kadar kendisine MYK’ye alma konusunda bir bilgi gelmediğini belirti. Okay, “Daha önce de iki arkadaş yedekten PM’ye istifalar sonucunda girdi kimse ilgilenmedi. Ama bugün benim gireceğim konusunda bir söylenti yayıldı herkes arıyor. Ben de şaştım” dedi.

İHSAN ÖZKES KİMDİR ?

İhsan Özkes, 1 Ağustos 1957'de Çorum'da doğdu. Babasının adı İhsan, annesinin adı Ayşe'dir.

Müftü; İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Tefsir Hadis Bölümünden birincilikle mezun oldu. Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim Dalında yaptı.
Yüksek öğrenimi esnasında Beyoğlunda Kuran Kursu öğreticiliği yaptı. 1981'de Sinop Gerze Müftüsü olarak atandı. Yozgat Sorgun Müftülüğü görevlerini yürüttü. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iki yıl süreyle Mısır'a gönderildi. Bolu Akçakoca Müftüsü oldu. Haseki Eğitim Merkezi İhtisas Kursuna katıldı. İstanbul Merkez Vaizi, Üsküdar, Şile, Beyoğlu ve Adana Yüreğir Müftüsü olarak görev yaptı. Yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır.
24. Dönemde İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) Türk Grubu üyesi oldu.
Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde Fransızca bilen Özkes, evli ve 5 çocuk babasıdır.

İŞTE O MESAJ

1-137.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı