CHP'de Büyükşehir Adayları

CHP'de Büyükşehir Adayları

 
 
ANKARA'YA BÜYÜKERŞEN SÜRPRİZİ

CHP'de, Eskişehir'in başarılı Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ''Eskişehir'de yapacağı iş kalmadı'' denilerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi tartışılıyor. Gazeteport'un haberine göre; partide, ''Eskişehir'i aşan Başkan, daha büyük bir kentten aday olmalı'' görüşü ağarlık kazanıyor.
 
CHP ANKARA İÇİN BÜYÜKERŞENE ODAKLANDI
 
 Yerel seçimlere 7 ay kala siyasi partilerde hazırlıklar yoğunlaştı.  CHP’de, Eskişehir’in başarılı Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘’Eskişehir’de yapacağı iş kalmadı’’ denilerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi tartışılıyor. Partide, ‘’Eskişehir’i aşan Başkan, daha büyük bir kentten aday olmalı’’ görüşü ağarlık kazanıyor.
 
Yerel seçimlerde AK Parti İzmir’i, CHP ise İstanbul’u alabilmek için stratejik planlar yapıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir’e özel önem verilmesini istedi ve 28 ilçe belediyesi CHP’li, 2’si ise DP ve AKP’li olan 30 belediye için ‘’Bu seçimlerde, 30’da 30 yapın’’ talimatı verdi. Son seçimlerde İzmir’de Tire Belediyesi Demokrat Partiden (istifa etti) Bayındır Belediyesi ise AK Partiden Başkan seçilmişti.
 
İZMİRDE TULUM ÇIKARMAK İSTİYOR
 
Yerel seçimlerde AK Parti İzmir'i, CHP ise İstanbul'u alabilmek için stratejik planlar yapıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu İzmir'e özel önem verilmesini istedi ve 28 ilçe belediyesi CHP'li, 2'si ise DP ve AKP'li olan 30 belediye için ''Bu seçimlerde, 30'da 30 yapın'' talimatı verdi. Son seçimlerde İzmir'de Tire Belediyesi Demokrat Partiden (istifa etti) Bayındır Belediyesi ise AK Partiden Başkan seçilmişti.
 
ANTALYA
 
CHP 2014 yerel seçimlerinde halen elinde bulunan Antalya, İzmir, Mersin, Eskişehir Büyükşehir Belediyeleri ile, Aydın, Ordu, Artvin, Çanaklale, Edirne, Kırklareli, Muğla Tekirdağ, Zonguldak, Giresun ve Sinop il Belediyelerine, yenilerini eklemeyi hedefliyor.
 
CHP’de Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile bir dönem daha devam edilmesi planlanıyor. Mersin Büyükşehir’de, mevcut Başkan Macit Özcan ile, eski bakanlar Fikri Sağlar ve İstemihan Talay arasında tercih yapılacak. Antalya’da ise, Mıstafa Akaydın’ın yeniden aday gösteilip gösterilmeyeceği netlik kazanmadı.