CHP'DE BEKAROĞLU DEPREMİ

CHP'DE BEKAROĞLU DEPREMİ

Adaylarından Muharrem İnce'ye destek veren kesimin vereceği tepki merak ediliyor.

 

CHP'de Bekaroğlu tartışması yeni bir boyut kazanacağa benziyor.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi üyeliğine davet ettiği Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize’nin Fındıklı İlçesi'nde CHP ilçe teşkilatına başvurarak partiye üye oldu. Bu gelişme üzerine partinin "Ulusalcılar" olarak adlandırılan ve yaklaşan seçimli kurultay Adaylarından Muharrem İnce'ye destek veren kesimin vereceği tepki merak ediliyor.

PARTİYİ SAĞA ÇEKİYOR ELEŞTİRİSİ

Muharrem İnce ve eski Genel Başkanlardan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve ekibinin partiyi sağa çekmekle suçluyorlar. CHP'nin AKP'ye karşı sürekli yenilmesinin nedeni olarak gördükleri Kılıçdaroğlu ve ekibinin kurultayda tasfiye edilmesi "CHP Ulusalcılarının temel hedefi haline geldi. Öte yandan Bekaroğlu'nun gerçekleşen üyeliğinin tartışmaları alevlendireceği kesin.

FINDIKLI'DAN ÜYE OLDU

CHP Fındıklı İlçe Başkanı Oktay Büyüklü, bu sabah CHP ilçe teşkilatına gelen Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun üye olmak istemesi üzerine gerekli işlemin yapıldığını söyledi. Büyüklü, "Sayın Mehmet Bekaroğlu’nu partimize üye yaptık, üyelik formunu da CHP genel merkezine faksladık. Bekaroğlu artık üyemiz" dedi.

Mehmet Bekaroğlu, son yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden Rize Belediye Başkan adayı olmuştu.Bekaroğlu, Numan Kurtulmuş'un Genel Başkanlığını bırakarak AKP'ye geçti HAS Parti'de Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Numan Kurtulmuş'un AKP'ye geçiş kararına en büyük tepkiyi bekaroğlu vermişti. Böylece ortaya ilginç bir sonuç çıktı. Hasparti Eski Genel Başkanı AKP'ye yardımcısı ise CHP'ye geçmiş oldu.

MUHALİFLERİN İTİRAZLARI

Ana muhalefet partisinde Bekaroğlu'na karşı itirazlar yükselmişti.CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Refah/Fazilet Partisi kökenli siyasetçi Prof.Dr.Mehmet Bekaroğlu'nun Sn. Kılıçdaroğlu tarafından CHP'ye davet edilmesi, ancak ŞAKA olabilir." eleştirisini getirmişti.

YÖNETİMDEN "HERKES ÜYE OLABİLİR" YANITI

CHP'nin 5-6 Eylül'de yapacağı olağanüstükurultay öncesi eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu'na PM üyeliği teklif edildiği haberlerini değerlendirenCHP Grupbaşkan vekili Engin Altay, “Parti tüzüğünü okuyup benimseyen herkeseCHP kapıları açıktır. Atatürk ’ün ilkelerine bağlı emanetlerine sahip çıkan herkese CHP’nin kapıları açıktır. Partimize gelen parti tüzüğümüzü okuyarak imzalıyor. Kendileri de gelmek istiyorsa biz büyük memnuniyet duyarız” diye konuşmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı