CHP‘de 9 istifa birden!

CHP‘de 9 istifa birden!

.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya’da doğulu ve güneydoğulu meclis aday adaylarına yer vermemesi üzerine 9 kişilik bir grup partiden istifa etme kararı aldı.

 

CHP Kepez Belediye Meclis Aday Adayları Tahsin Balık, Abdulaziz Akkaya, Atilla Temirhanoğlu, Aziz Taş, Timur İnanç, Deniz Kaya, Binali Doğan, Ömer Kahraman, Kamil Söker partilerinden istifa etti. Aziz Taş, partilerinden istifa etme kararı aldıklarını söyledi. 

9 kişilik grup adına açıklamalarda bulunan meclis aday adayı Aziz Taş, “Bizler Antalya’nın merkez ilçelerinde doğu ve güneydoğu CHP’li belediye meclis aday adaylarıyız. Yıllardır Antalya’da yaşamaktayız. Seçim döneminde yerel yönetimlerde görev almak için partimize müracaat etmiştik. Yapılan listelerde hiçbir arkadaşımıza hiçbir ilçede listelerde yer verilmemiştir. Görüyoruz ki bunun diğer adı ötekileştirmedir. Aynı uygulama Alevi kardeşlerimize de yapılmıştır” dedi. 

Meclis üyesi aday listelerinde Sosyalistler, aydınlar ve Atatürk devrimcilerine de yer verilmediğini ileri süren Taş, “Başka partilerden futbolcu transferleri gibi transferler yapılmıştır. Uzun yıllardır parti içerisinde mücadele eden ve potansiyel güce sahip olanlar hiçe sayılmıştır. Sadece Kepez’de yaşayan 96 bin 500 kişi, temsilcilerinden mahrum bırakılmıştır. Diğer ilçelerde de yapılanlar Kepez’den farklı değildir. Bu süreçte izlenen yöntemleri de demokratik bulmuyoruz. Ne ön seçim ne temayül yoklamaları ne de anket yoklamaları gibi bir değerlendirme içerisinde bulunmadan özellikle Kepez’de ve genelde hiçbir bayana da yer verilmemiştir” diye konuştu. 

Meclis üyeleri listelerinde yüzde 33 kadın kotası uygulandığını belirten Aziz Taş, “bir mikromilliyetçilik uygulanarak, ganimet bulmuşçasına birkaç insan bu sürecin kaderini belirlemeye çalışmalarından dolayı ve bu sorumluluklara ortak olmamak adına, emek verdiğimiz partiden ayrılmak zorunda kaldık. Partimizi çok sevmemize rağmen bu haksızlıkların başkalarına yapılmaması için istifa kararı almış bulunuyoruz.”

BİR İSTİFA DA MALATYA'DAN

CHP Malatya İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İbrahim Çakır, sadece partideki görevlerinden istifa ettiğini bildirerek, istifa nedeninin siyasi olmadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İbrahim Çakır, “CHP Malatya Merkez ilçede önemli görevler üstlendim. Merkez İlçe Sekreterliği, Merkez İlçe Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundum. Yine partinin çok zorlu bir sürecinde il yönetim kurulunda yer almam gerektiği yönünde talep oldu. Bu görevi de partimin, dava ve yol arkadaşlarımın talebiyle kabul ettim. CHP Malatya İl Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Ayrıca seçim sürecine girmemiz nedeniyle Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Başkan vekilliği dışında İl Seçim Komite Başkanlığı görevini üstlendim. Bu görevleri yaptığım süreç içerisinde önemli hizmetler yaptığıma inanıyorum. Partime hizmet sürecinde nasıl en faydalı hizmetleri yaparım, partim en az zararı hangi durumlarda görür ve başarılı olur şeklinde düşünce ve planlar yapmaya çalıştım. Bu bağlamda partinin önemli denilebilecek yükünü omuzlarımda taşımaya çalıştım. Geldiğimiz noktada ise hiçbir suretle istifam nedeniyle ne partiden arkadaşlarım ne kamuoyu nezdinde CHP’ye zarar verici hiçbir söz, söylem ve eylem içerisinde bulunmayacağım. Hep söylenir ya amiyane tabirle, ‘gördüğüm lüzum üzerine’ partideki tüm görevlerinden istifa ettim. Bir parti üyesi olarak da mücadeleme devam edeceğim. Böyle olmasını daha uygun gördüm” şeklinde konuştu. 

 

 

İHA