CHP VE BDP''NİN LONDRA ÇIKARMASI

CHP VE BDP''NİN LONDRA ÇIKARMASI

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi'nde kutlama

İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Araştırmalar Merkezi (Center for Turkey Studies) üçüncü kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı. Gecede BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı biraraya geldi. Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören BPD ve CHP'li milletvekilleri, gecede ödül dağıttı.

GECEYE ÜNLÜ İSİMLER KATILDI

İngiliz parlamentosu ve Chatham House gibi kurumlarda Türkiye konulu toplantılar gerçekleştiren CTS'nin Marriott London Hotel'de düzenlediği kutlamaya İngiltere'nin siyaset, medya ve iş dünyasının tanınmış isimleri de katıldılar. 500 dolayında davetlinin bulunduğu etkinliğe İngiliz parlamentosu ve Lordlar Kamarası üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Yıldönümü kutlamasına, iktidardardaki Muhafazakar Parti'nin önde gelen isimlerinden Devlet Bakanı Kenneth Clarke, İşçi Partili Parlamento İçişleri Komisyonu Başkanı Keith Vaz ile AP Milletvekili Barones Sarah Lutford'un da aralarında bulunduğu 50 dolayında İngiliz siyasetçi katıldı.

'TÜRKİYE'YE ÖNEM VERİYORUZ'

İşadamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve profesyonel meslek gruplarından kişilerin de salonu doldurduğu gecenin açılış konuşmasını yapan İşçi Partisi milletvekili Keith Vaz yaptı. CTS'in de danışma kurulu üyesi olan Vaz, Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini ifade etti. Vaz, “Türkiye kökenli toplumun İngiltere'nin sosyal ve ekonomik yaşamında giderek daha önemli bir yer edindiğini görmek bizleri sevindiriyor" dedi. Sunuculuğunu İpek Özerim ve Gülen Çoban'ın üstlendiği gecede söz alan Barones Lutford'da, her zaman Türklerin ve Kıbrıs Türkleri'nin yanında yer aldığını belirtti.

BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Geçen sene olduğu gibi bu yılda 'Toplumsal Başarı Ödülleri'nin verildiği gecede çeşitli kategorilerde kişi ve kuruluşlara ödülleri takdim edildi. Başarılı girişimci Taylan Çavuş ve Avukat Serpil Ersan'ın yılın 'Rol model' seçildiği etkinlikte, Şirwan Süper Market zinciri (Sfc) sahibi Taylan Çavuş ödülünü BDP Milletvekili Altan Tan'dan aldı. Ödül alanlardan Suna Hurman'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hasret Saz Okulu yöneticileri Seyfettin- Semra Çeki'ye de ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu verdi. Diğer ödül alanların isimleri ise şöyle:

Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karahasan, işadamı Rıza Yelden, Ergün Binbay, Hacı Akdoğan, Mehmet Mercan, Ahmet Güven, Alev Adil, Ferhat Dirik, Münir Tatar, Ahmet Sayar, Kelami Dedezade, Önder Şahan, Özgür Demirci, Mehmet Ergen, Özgecan Ardıç, Gülcan Ardıç, Mustafa Özcan, Ebru Macavoy ve Mustafa Gençsoy.

 

Kaynak:Haber Kaynağı