CHP PM'DE İHSANOĞLU TARTIŞMALARI

CHP PM'DE İHSANOĞLU TARTIŞMALARI

CHP PM'de sıcak dakikalar yaşandı.

CHP PM’de yeni bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi önerisi parti yönetimi tarafından kabul görmeyip reddedildi. Partinin bütün kongreleri bir yıl süreyle ertelendi. Parti, 2015 seçimlerine mevcut yönetimiyle girme kararı aldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emel Yıldırım’ın verdiği bilgilere göre bugün yapılan parti meclisi (PM) toplantısında, merkez yönetim kurulu raporu, olağan kongre takvimi görüşüldü. Parti meclisi, Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri, önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde partinin enerjisinin kongrelerle ve tartışmalarla harcanmaması gerekçesiyle partinin bütün olağan kongrelerini bir yıl süreyle erteleme kararı aldı. Yani parti cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından önümüzdeki yıl yapılacak genel seçime de mevcut yönetimlerle girecek. Parti yönetimi, 2015 seçimlerinin ardından yenilenecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı için, MHP ile birlikte çatı aday olarak gösterilmesine ilişkin çalışmalar konusunda da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, adı açıklandığı gün partide şok ve şaşkınlık yaratan İhsanoğlu’nu neden aday gösterdiklerini de anlattı.

Ancak toplantıda söz alan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve ulusalcı diye nitelenen üyeler, İhsanoğlu’nun adaylığına karşı çıkarak, yeni bir aday belirlenmesini istedi. Kılıçdaroğlu oğlu ise bu önerileri reddetti.

Yıldırım açıklamasında, parti meclisinin İhsanoğlu’nun adaylığına destek verdiğini söyledi.

"ANLAYIŞLA KARŞILAMIYORUM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ise Meclis’te bugün düzenlediği basın toplantısında, Baykal'ın, İhsanoğlu'nun adaylığıne getirdiği eleştiriler konusunda, şunları söyledi:

“Ekmeleddin İhsanoğlu, sadece CHP'nin değil MHP ve diğer irili ufaklı siyasi partiler ile birçok kuruluş ve vatandaşın adayıdır. İhsanoğlu'nu uzun süredir tanırım. Türkiye Cumuhuriyeti Devleti'nin kuruluş esasları ile bir sıkıntısı olmayan, laiklik konusunda sağlıklı bir görüşe sahip olan, uluslararası tecrübesi bulunan bir adaydan bahsediyoruz. Gizli bir tarafı, hakkında rüşvet iddiaları yok. Demokrasi, insan hakları ve bilimden yana olmuş bir adaydan bahsediyoruz. Eleştiriyi saygıyla karşılamak başka anlayışla karşılamak başka. Ben bu eleştirileri saygıyla karşılıyorum ancak anlayışla karşılamıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı