CHP otobüslerin hesabını sordu

CHP otobüslerin hesabını sordu

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fahrettin Kayhan, İETT’nin, AKP’nin Kazlıçeşme mitingi için kiraladığı yüzlerce otobüsle ilgili belgeleri açıklamasını istedi. Kayhan, “Basına yansıyan ve tutarlı olmayan bilgilerle ilgili belge istiyoruz. Ancak İETT bu b

CHP, AKP’nin son Kazlıçeşme mitingi için İETT’den kiraladığı yüzlerce otobüs ve 3 şehir hatları vapuru konusunu Belediye Meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili bir konuşma yapan ve ardından Meclis Başkanlığı’na yazılı önerge veren Kayhan şunları söyledi:

“İETT’ye ait yüzlerce otobüs AKP mitingi için kiralandı. Çeşitli ilçelerden miting alanına gösterici taşıyan bu otobüsler fotoğraflarla tespit edildi. Basına bazı bilgiler yansıdı. Otobüslerin AKP’ye kiralandığına ilişkin haberler içindeki bilgiler çelişkili olduğu için 3 meclis üyesi arkadaşımızı, İETT’den resmi bilgileri alması için görevlendirdik. İETT genel müdürü arkadaşlarımıza kiralanan otobüslerle ilgili tek satır bilgi vermemiş. ‘Konuyla ilgili bilgileri hazırlatıp size gönderirim’ demiş ancak hiçbir bir şey göndermedi.”

Kayhan'ın, otobüs kiralanması ile ilgili olarak verdiği önergedeki sorulardan bazıları şöyle:

İETT'den bu tür etkinlikler için otobüs kiralanma şartları nelerdir? Bu şartlarda geçtiğimiz 5 yıl içinde değişiklikler olmuş mudur?

Ücretlendirme hangi kriterlere göre yapılmaktadır?

Anılan Mitingle ilgili araç talebi hangi tarihte yapılmıştır? Kaç araç görevlendirilmiştir? Bu araçların plakaları ve araç numaraları ile çıkış yaptıkları garajlar hangileridir? Anılan tarihte bütün güzergah ve ring seferlere konulan araç listesi nedir?

Mitingin yapıldığı gün çalıştırılan şoförlere ne kadar mesai ücreti ödenmiştir? “