CHP MOBESE'ye Müdahalenin Peşini Bırakmadı!

CHP MOBESE'ye Müdahalenin Peşini Bırakmadı!

Ethem Sarısülük’ün ölümüyle ilgili skandalların sonu gelmiyor. Bir skandal da Ethem’in kaybının ardından incelenen mobese görüntülerinde ortaya çıktı. Görüntülerde Ethem Sarısülük’ün vurulup yere düşmesinin hemen ardından kameranın yönünü gökyüzüne çevirdiği, sonrasında da uzakta bulunan polis grubuna sabitlediği görünüyor. Bu da mobese yönlendirmesinde delil karartma mı yapıldı sorularını akla getirdi.
 
CHP’DEN MOBESE SORUSU
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, MOBESE görüntülerine müdahale edildi iddiasını TBMM’ye taşıdı. Oran, İçişleri Bakanı’na, “Bir vatandaş ateşli silahla vurulduğu zaman MOBESE kameralarının aniden açısını değiştirerek tavanı veya yandaki ağaçları çekmesi standart bir uygulama mıdır?” diye sordu. Oran ayrıca, “Olay tarihinde MOBESE kameralarını kontrol eden polis memurları hakkında adli veya idari bir soruşturma başlatıldı mı ve varsa bu soruşturmanın sonucunun ne oldu? Bakanlığınız bünyesinde hangi girişimlerde bulunuldu? Disiplin işlemi yapıldı mı?” sorularını da yöneltti.
 
İLK SKANDAL DEĞİL
 
Ethem Sarısülük’ün polis kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından hükümetin ve bağlı kurum/kişilerin imza attığı skandalların son gelmek bilmedi.
 
Daha önce Melih Gökçek tarafından dile getirilen bir iddia çok konuşulmuştu. Vurulma anına ait görüntüler sosyal medyada hemen herkes tarafından izlenmişken Melih Gökçek 14 Haziran’da katıldığı televizyon programında Ethem Sarısülük’ün provokatörlerin attığı taşla yaralandığını iddia etmişti. Görüntülerde Ethem Sarısülük’ün polis kurşunu ile hayatını kaybettiği net bir şekilde görünürken Melih Gökçek’in neye güvenip böyle bir iddiada bulunduğu ise, aynı gün gerçekleştirilecek olan otopsiye Ethem’in ailesinin ve avukatının ısrarla alınmak istememesinin öğrenilmesiyle açıklığa kavuşmuştu. Otopsiye katılmak isteyen avukatı engelleme girişimleri sonuç vermeyince, otopsi ertesi sabah 11.00’a ertelenmiş, Ethem’in ailesi ve yakınları kurum önünde nöbet tutmuştu. Otopsi raporundan sonra Melih Gökçek’ten ortaya attığı iddialarla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.
 
Aynı Melih Gökçek, Ethem Sarısülük’ün vurulduğu parka polise teşekkür pankartı astırmasının ardından da büyük tepki görmüştü.  
 
Ethem’in polis karakolu yapınında çekilen fotoğraflarının “terör örgütünün kampında” çekildiği iddiasıyla servis edilmesi de ailesini isyan ettirmiş, tüm duyarlı yurttaşlar gencecik yaşında hayata veda eden bir emekçiye yapılan bu karalamaya tepki göstermişti.
 
Ölümüne neden olan polis memurunun tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ise adalete olan güvenin sorgulanmasına neden olmuştu.