CHP; MAL VARLIKLARINA EL KOYACAĞIZ

CHP; MAL VARLIKLARINA EL KOYACAĞIZ

Siyasi ortam geriliyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinde kendileri kazanmazsa sonuçları gayrimeşru sayacaklarına ilişkin açıklamasına sert tepki gösterdi. “Bunun adı eşkıyalıktır” diyen Tekin, CHP iktidarında, iktidar medyası dahil pis işlere bulaşan bütün işadamlarının malvarlıklarına el koyacaklarını açıkladı. Tekin, Suriye tarafından düşürülen savaş uçağına ilişkin davada gizlilik kararı alınmasına da tepki gösterdi.

NEDEN DÜŞEN UÇAĞIN HESABI SORULMADI 

Tekin, CHP Muğla il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’den havalandıktan sonra Suriye hava sahasına girince düşürülen savaş uçağına ilişkin davayı anımsatarak, şöyle konuştu:

“Muğla’dan Başbakan Davutoğlu’na 3 soru soruyorum. Rahatlıkla cevap verilmesi gereken soruların bir tanesi uçağımız düştü ve iki  pilotumuz şehit oldu. Bununla ilgili AKP yetkilerinin tamamı kameraların karşısına çıkıp bunun bedelinin ağır olacağını, mutlaka hesabının sorulacağını söylediler. Niye bu hesabı soramadılar. Bu uçağı kim düşürdü, iki pilotumuzu kim şehit etti? Halen bunun cevabını alabilmiş değiliz. Dün de düşürülen uçağımızla ilgili duruşma vardı. Medyaya yasak konulduğu için duruşma hangi boyutta doğrusu biz de çok merak ediyoruz. Sayın Davutoğlu’nun dışişleri bakanı olduğu dönemde bu uçak düştü ve bu düşüşün sebebini halen anlayabilmiş değiliz.

DİNLEME SKANDALINI NEDEN UNUTTRMA GAYRETİ VAR

AKP hükümetinin unutturmaya çalıştığı konulardan birinin de Almanya, ABD ve İngiltere’nin Türkiye’yi dinlemesi olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye olarak Alman Hükümeti’nden dinlemelerle ilgili yalanlama beklerken, Alman Dışişleri Bakanlığından dinlemelerin yapıldığına dair bir itiraf geldi. Bir ülkenin bir başka ülke tarafından dinlenmesi kabul edilemez. Bu tartışmalar devam ederken İngiltere ve ABD’nin Türkiye Başbakanını dinlediği ortaya çıkıyor. Her olaya müdahil olan bu iktidarın özellikle bu büyük ülkeler konusundaki hassasiyeti manidar değil mi? Hepimizi çok düşündürüyor. En azından CHP olarak bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

YARGIYA ÇAĞRI: EŞKIYALARA TESLİM OLMAYIN

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın HSYK seçimlerini kendilerinin desteklediği Yargıda Birlik Platformu’nun kazanmaması halinde sonuçları darbe olarak niteleyip, gayrimeşru sayacaklarına ilişkin skandal sözlerini de anımsatan Tekin, şu sert tepkiyi gösterdi:

“AKP yetkilileri, ‘Biz bu seçimi yok hükmünde sayarız’ diyor. Bunun adı çok açık söylüyorum eşkıyalık sistemidir. Buradan ben hakimlere, savcılara seslenmek istiyorum. Gururunuzu, haysiyetinizi koruyacaksanız, bu eşkıyalara teslim olmayacaksınız. Eğer bu eşkıyalara teslim olursanız sizi hakim ve savcı saymayacağımızı da buradan açık ve net olarak söylüyorum. Biz kimin seçilip seçilmeyeceğini düşünmüyoruz. Milletin kararına herkes uyacak. Şimdi çıkıyor bir tanesi ‘Biz bunu yok sayarız’, öbürü ‘Yeniden referanduma götürürüz’ diyor. Niye, AKP’nin istediği olmadığı için. Bunları kabul etmek mümkün değil. Herkese tehdit, herkese boyun eğdiren, ‘Yargı sistemini istediğim şekilde dizayn edeceğim’ diyenler karşısında önce yargıçların dik durması lazım. Siz dik durun yüzde 58′le size ‘Evet’ diyen insanlar arkanızda olacaktır. Aksi takdirde sadece kendinize değil, referandumda yüzde 58 oy verenlere de ihanet etmiş olursunuz.”

CHP olarak Türkiye’deki yolsuzluğun boyutunu halka anlatmaya çalıştıklarını belirten Tekin, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da yolsuzluklarla ilgili itiraflarda bulunduğunu ancak herkesin bu itiraflar karşısında suskun, sağır kaldığını belirten Tekin, şunları söyledi:

“Haram medyası dahil olmak üzere bu pis işlere, yasa dışı işlere bulaşmış bütün iş adamlarının, CHP iktidarında halk adına mallarına el konulacaktır. Buna emin olun. Hiç kimsenin hiçbir yetimin hakkının bir başkasında kalmasına CHP izin vermeyecek. Sayın Ali Babacan’ın cesur olup, bu iş adamları ile ilgili kamuoyuna bilgi vermesi gerekiyor. Sizi tehdit eden beton lobilerine de esir olmayın o konuda ihtiyacınız varsa yine yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyorum.”

AKP’nin sıkıştığında türbana ve kadına başvurduğuna da dikkat çeken Tekin, “Bizim kızlarımızın başörtüsüne ihtiyacı yok. Siz kirlenmiş iktidar olarak sadece ve sadece yüzünüzü kapatın” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı