CHP KURULTAYI BAŞLADI

CHP KURULTAYI BAŞLADI

CHP Kurultayı başladı 2 aday yan yana oturdular

CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayı ATO Congressium'da başladı. Genel Başkan adayı Muharrem İnce, kurultayın yapılacağı salona geldi.Daha sonra salona gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kışıçdaroğlu ile diğer aday Muharrem İnce Yanyana oturdular.

Kurultayın yapılacağı alan delegeler ve partililer tarafından dolduruldu. Bin 218 delegenin genel başkanlık, parti meclisi ve disiplin kurulu seçimleri için oy kullanacağı kurultay, Kemal Kılıçdaroğlu ve başkanvekilliğinden istifa eden CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce genel başkanlık için yarışacak. 

ÇARŞAF LİSTE UYGULANACAK

Dün kurultaya ilişkin açıklama yapan Haluk Koç, Parti Meclisi seçimlerinde çarşaf liste uygulanacağını kaydetmişti. 

Öte yandan, kurultayın yapılacağı salon ve etrafı afişlerle donatılmış durumda. 'Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye' pankartları salonun bir çok yerine asıldı. CHP'de kurultayın teması "Birlik ve kardeşlik", "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" olarak belirlendi.

2 ADAY YANYAYA OTURDU, PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18'inci olağanüstü kurultayın yapılacağı salona geldi. Kılıçdaroğlu salona eşi Sevim Kılıçdaroğlu ile birlikte girdi. Kurultay alanında CHP lideri Kılıçdaroğlu ile genel başkan adayı Muharrem İnce yanyana oturdu. İnce, Kılıçdaroğlu'nu ayakta karşıladı. 

Kurultayın yapılacağı salonda Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin, Uludere'de hayatını kaybedenlerin ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin aileleri de katıldı. Ailelerin salonda bulunduğu anonsu ayakta alkışlandı. Gezi Parkı'nda hayatını kaybedenlerin ailelerin geldiği anonsunun ardından 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atıldı.

PARTİLİLERİ BİRLİKTE SELAMLADILAR

Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, kurultaya katılan partilileri ve delegeleri birlikte selamladı. Öte yandan eski genel başkan Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin yanına gelerek, başarılar diledi.


GEZİ PARKI BELGESELİ GÖSTERİLDİ 

Kılıçdaroğlu, kurultayı açmak için geldiği kürsüde partililere 'Yoldaşlar' diye hitap etti. Delegeler tarafından sunulan dilekçeyi okuyan Kılıçdaroğlu, CHP 18'inci Olağanüstü Kurultayı Başkanlık Kurulu'na Engin Altay'ın adaylığını oylamaya sundu. Altan, oybirliğiyle Başkanlık Kurulu başkanlığına seçildi. Kılıçdaroğlu, divan üyeliğine seçilen isimlerle tek tek tokalaştıktan sonra kürsüden indi. 

Altay, açılış konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açılış konuşmasının ardından kurultay salonunda Gezi Parkı ile ilgili bir belgesel gösterimi yapıldı.

KILIÇDAROĞLU 944, İNCE 177 İMZAYLA ADAY OLDU

Divan Başkanı Engin Altay, Muharrem İnce'nin 177 üye önerisi ile Kemal Kılıçdaroğlu ise 944 imzayla aday gösterildi. 

Altay, aksi bir öneri gelmediği için seçimlerin çarşaf listeyle yapılacağını kaydetti.

BİR GRUP MİLLETVEKİLİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

18. Olağanüstü Kurultay öncesinde CHP'li bir grup milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bugün toplanan kurultayın açılışından önce Çıray ve beraberindeki CHP milletvekilleri Candan Yüceer, Sedef Küçük, Uğur Bayraktutan, Mevlüt Dudu, Muharrem Işık Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün huzuruna çıktılar. CHP heyeti adına Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Genel Başkan Yardımcısı Çıray, daha sonra milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir Şeref Defteri'nin bulunduğu salona geçti.

İŞTE KURULTAYDAN GÖRÜNÜTÜLER