CHP KULİSLERİ HAREKETLENDİ

CHP KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Delege temasına geçildi.

KURULTAYDA genel başkanın yanısıra Parti Meclisi'ni de seçecek olan CHP'de kulisler hareketendi.

İzmir'de milletvekilleri, ilçe başkanları, aday gösterilmeyen eski belediye başkanları, eski il başkanları 60 kişilik Parti Meclisi'ne (PM) girebilmek için nabız yokluyor. 

CHP'nin kurultayda seçilecek olan Parti Meclisi için İzmir'de çalışmalar başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadroğlu'nun anahtar listesine girebilmek için delege temasına geçildi. 

PM üyeliği, 2015 genel seçimlerinde milletvekili olabilmenin bir basamağı olarak görülüyor. Ayrıca mileltvekili adayları, PM'de onaylanıyor. Yerel seçimlerin ardından koltuğunu kaybedenler de güce yeniden sahip olabilmek, partide etkin bir göreve gelebilmek için PM şansını zorluyor. Adaylığa hazırlanan Eski il Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, eski delege Elfin Tataroğlu, eski meclis üyesi Bilginer Ünal, eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, eski belediye başkanları Kamil Okyay Sındır, Cevat Durak'ın PM üyeliği ile "Yıkılmadık ayaktayız" mesajı vermesi bekleniyor. 

İzmir'de "Bu partide Genel Başkan sorunu yok PM sorunu var" diyen Karabağ İlçe Başkanı Polat Manduz, Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan da PM üyeliği için çalışmalara başladı. İzmir milletvekillerinden Rıza Türmen ve Mustafa Balbay'ın PM'ye girmesine kesin gözüyle bakılırken, PM Üyesi olan İzmir milletvekili Alaattin Yüksel'e de şans veriliyor. PM'nin İzmirli üyelerinden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, kurultayda Yalova Milletvekili Muharrem İnce'ye destek verdiğinden Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer almayacak. İzmir milletvekilleri Hülya Güven ve Oğuz Oyan'ın da yeniden PM'ye giremeyeceği konuşuluyor. PM üyeleri Berrin Dilekçi, Hüseyin Saygılı ve Nazik Işık'ın şanslarının da çok zayıf olduğu öne sürüldü. 

Ayrıca bir önceki kurultayda CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in, Kılıçdaroğlu'nun 100 kişilik anahtar listesine destek için, yine onun talimatıyla 60 kişilik 'maymuncuk' liste hazırlayan il başkanları arasında olması, İzmir'den çok sayıda kişinin yönetime girmesine neden olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu kez inisiyatifi kimseyle paylaşmayacağı öne sürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı