CHP Kaynıyor

CHP Kaynıyor

CHP'nin olaylı Parti Meclisi toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Merkeze yönelik eleştiriler gün yüzüne çıkıyor

Dün Yapılan parti meclisi toplantısında  Fikri Sağlar, Orhan Sarıbal, Canan Kaftancıoğlu, İlhan Cihaner ve Mehmet Ali Çelebi gibi Milletvekillerinin Genel Merkeze yönelik sert eleştirileri gündeme bomba gibi düşmüştü.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ülkedeki rejim değişikliğini Parti Meclisi toplantısında dile getirerek yanlış muhalefetin buna sebep olduğunu belirtti. Ülkede yaşanan rejim değişikliğinin 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP'nin parti kültüründen gelmeyen bir kişiyi MHP ile birlikte aday göstermesinin sebep olduğuna değinen Sağlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın Halk tarafından Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ile bugünkü rejim değişikliğinin ilk temellerinin atıldığını belirtti. CHP tabanından CHP kültürü ile yetişmiş bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmemesi Genel Merkezin hatasıdır dedi.

KURTULUŞ YENİDEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Seçmenin şu anki yönetime güvenmediğini ve inanmadığını söyleyen Sağlar, yeniden demokrasi için sistemin tekrar değiştirilmesinin şart olduğunu, milletin egemenliğinin tekrar tahsis edilmesinin, hak ve özgürlüklerin geri kazanılmasının ancak yeni, sol ve Kemalist çizgide herkesi kucaklayan ve herkese hitap eden bir CHP yönetimi ile başarılabilineceğinin altını çizdi.

BAŞARI PARTİNİN DEĞİL HALKINDIR

Referandumda hayır oylarındaki yükselişin sebebinin parti değil halk olduğuna değinen Sağlar, Milletvekillerinin halkla birebir görüşmeleriin, Birleşik Haziran Hareketi gibi örgütlerlerin, Atatürkçü sağduyulu insanlarımızın çabalarının CHP genel merkezine rağmen başarıyı getirdiğini belirtti. 

BASIN AÇIKLAMASI

Toplantııda ayrıca CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner bir basın açıklaması yapılması gerektiğinin, Genel Merkezin Basiretsizliğinin halka anlatılmasının önemini vurguladılar. 

 

Haber Artıtürk Özel Haberi

 

İlgili Haberler