CHP KATLİAM BOMBACILARINI 2 AY ÖNCE BİLDİRMİŞ

CHP KATLİAM BOMBACILARINI 2 AY ÖNCE BİLDİRMİŞ

Ağbaba, olası katliamlar için 9 Ağustos'ta haykırdıklarını ama hükümetin bu sesi duymadığını kaydetti. İşte ayrıntılar.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara katliamını gerçekleştiren kişilerin kimliğinin belli olmasının ardından bu kişilerle ilgili aylar öncesinde rapor hazırladıklarını ve hükümeti uyardıklarını belirtti.

HÜKUMET KULAK ASMADI

Ağbaba, olası katliamlar için 9 Ağustos'ta haykırdıklarını ama hükümetin bu sesi duymadığını kaydetti. İşte ayrıntılar.

"BÜTÜN ADIYAMAN'IN BİLDİĞİNİ, DEVLET GÖREMEDİ"

"Diyarbakır ve Suruç'taki patlamaların ardından Cumhuriyet Halk Partisi olarak heyet oluşturduk ve Adıyaman'da incelemeler yaptık. O zaman gördüğümüz tablo IŞİD adlı kanlı örgütün Adıyaman'ı bir üs olarak kullandığı ve buradan gençleri kandırıp örgütleyerek canlı bomba eylemine hazırladığıydı. Bunu bütün Adıyaman biliyordu. Bunu biz hiçbir istihbarat yetkilisi olmamamıza rağmen çıplak gözle görebiliyorduk ama maalesef her ne hikmetse emniyet yetkilileri bunu görmedi, duymadı."

"SADECE BAKANLARIN DEĞİL HÜKÜMETİN İSTİFASI GEREKİR"

"IŞİD'e katılıp Suriye'ye giden, orada savaşan ve geri dönen kişiler herkesçe biliniyor. Aileler kendi çocuklarını ihbar ediyor ama emniyet bu durumu görmezden geliyor. Aylar önce isim isim tespit ettiğimiz insanlar, bugün gençlerimizin katili oldu. Bunun tek açıklaması var, IŞİD'i terör örgütü olarak görmemek. Bu oradaki yetkilileri de aşan bir durum. Sadece bakanın değil hükümetin istifa etmesi gerekiyor."

"İHMAL DEĞİL KAST SÖZ KONUSU"

"Canlı bomba olduğu belirtilen kişilerden biri Rus asıllı biriyle evli ve birlikte örgüte katılmışlar. Bir diğeri Adıyaman'da çay ocağı işletip IŞİD'e eleman devşiriyor. Bunları 9 Ağustos'ta raporlaştırdık ve kamuoyuna açıkladık. Eğer bir yerde IŞİD militanları çay ocağı açıp işletebiliyor, daha sonra burayı irtibat noktası olarak kullanıp örgüte eleman devşirebiliyor, sınırdan defalarca gidip gelmesine ve herkesin bu durumu bilmesine rağmen emniyetin yanı başında oturan insanlar hakkında en ufak bir soruşturma bile açılmıyorsa burada zaafiyetten bahsedemeyiz. Bu zaafiyeti aşan bir durum. İhmal değil kast söz konusu."

"HALA ARAMIZDA DOLAŞAN ONLARCA CANLI BOMBA VAR"

"16 yaşındaki gençleri fişleyen, Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklayan AKP adaylarını araştıran istihbarat ve emniyet yetkilileri, IŞİD örgütlenmesini görmezden geliyor. Bizim tespit edebildiğimiz onlarca isimden sadece ikisi eylem gerçekleştirdi. Daha hala önlem alınmamış ve yakalanması için eylem yapması beklenen onlarca canlı bomba aramızda dolaşıyor. Bu şekilde devam etmesi halinde yeni facialar, katliamlar da kaçınılmazdır. Bu olayın aydınlatılması ve bundan sonrası için can güvenliğimizin sağlanması bekleniyorsa bütün bunlara göz yuman, bu kana bulaşan hükümetin istifa etmesi gerekiyor."

RAPORU KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU'NA GÖNDERDİ

Ağbaba ayrıca 9 Ağustos'ta açıkladıkları Adıyaman Raporunun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Ahmet Davutoğlu'na gönderildiğini de kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı