CHP İSTEMİŞ BAKAN YILDIZ İSTİFASINI BAŞBAKANA İLETMİŞ

CHP İSTEMİŞ BAKAN YILDIZ İSTİFASINI BAŞBAKANA İLETMİŞ

İşte o açıklama…

Bakan Taner Yıldız, istifa iddialarının sorulması üzerine "Plan bütçe komisyonunda, 5 yıl görev yaptım, CHP'li arkadaşlarımızın dediğiniz yönde bir tavsiyesi oldu. Ben de; Bu tavsiyenizi sayın Başbakanımıza ileteceğim' dedim. Konunun tamamı bundan ibaret" dedi.

BARBAROS HAYRETTİN GÖREVE DEVAM EDECEK

AK Parti'nin Kartepe İlçe Kongresi'ne katılmak amacıyla Kocaeli'ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akdeniz'de yaptığı sismik çalışmalar nedeniyle gerginliğe yol açan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Yıldız, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhriyeti ve Güney Kıbrıs yerel yönetiminin bütün buldukları bulacakları Kıbrıs'ın tamamına aittir. Bunun bir krize dönüştürülmesini doğru bulmayız" dedi. Bakan Yıldız, bir soru üzerine istifasının söz konusu olmadığını, maden kazalarının üretim faaliyeti durdurulmuş yerlerde olduğunu, denetimlerin daha etkin yapılması gerektiğini söyledi.

KOCAELİ'DE ELEKTRİK KAÇAĞI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, önce Kocaeli Ticaret Odası'nı ziyaret ederken Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Milletvekili İlyas Seker, Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve sanayiciler tarafından karşılandı. Bakan Yıldız, Türkiye'de enerjinin yüzde 5'inin de Kocaeli'de tüketildiğini, Kocaeli'nin aynı zamanda kayıp kaçağın en az il olduğunu belirtti.

KAYNAKLARI PAYLAŞMAK

Bakan Taner Yıldız, Doğu Akdeniz'de sismik araştırmalar yapan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi nedeniyle çıkan gerilimle ilgili soru üzerine şunları söyledi: "Her zaman söylüyoruz; KKTC ve Güney Kıbrıs, yerel yönetiminin bütün buldukları, bulacakları Kıbrıs'ın tamamına aittir. İster kuzey de bulunsun, ister güneyde. İster ekonomik sahada tesbit edilmiş, isterse tesbit edilmemiş olan. Bu açıdan Barbaros Hayrettin Paşa sismik gemimiz kendi alanları içersinde bu çalışmalarına devam ediyor. Yine bu Kıbrıs'ın tamamına dönük bir çalışmadır bu. Siyasi istikrarı destekleyebilecek artı katkı koyabilecek önemli bir çalışmadır diye görüyoruz. Bunun bir krize dönüştürülmüş olmasını, böyle bir yorumu da doğru bulmayız. Doğalgazda, petrolde paylaşarak artırabileceğimiz bir yapıdan bahsediyoruz. Doğu Akdeniz'de siyasi fizibiliteler sağlanmış olması halinde aynı zamanda ekonomik fizibilitenin de sağlanacağına inanıyorum. Ümidim de bu yöndedir."

İSTİFA İDDİALARINI CEVAPLADI

Bakan Taner Yıldız, maden kazaları ardından hakkında yayılan iddialar hatırlatılınca istifa etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Plan bütçe komisyonunda, 5 yıl görev yaptım, CHP'li arkadaşlarımızın dediğiniz yönde bir tavsiyesi oldu. Ben de; Bu tavsiyenizi sayın Başbakanımıza ileteceğim' dedim. Konunun tamamı bundan ibaret" yanıtını verdi.

Bakan Taner Yıldız, son dönemde görülen maden kazaları ile ilgili sorular üzerine Soma'daki kazadan daha önce yasa tasarısı ile ilgili bir sunumu olduğunu belirtirken şöyle konuştu: "Mayıs ayında daha sonraki yapılan denetimlerde 94 ocağın faaliyetleri durduruldu. Denetimler bir yandan devam ediyor. Ama Ermenek’ten sonra olan kaza bunlardan bir tanesidir. Faaliyetleri durdurulmuş, denetimden geçememiş, teftiş kurulu orada verdiği raporla 'Burada üretim yapamazsınız' denilmiş. Kaza olan o ocaktır. Her kazanın gerekçe- sebebinin denetim olmadığını bir kez daha görüyoruz. Denetim gereklidir, tek başına yeterli değildir. Bu bir zincirdir. Zincirin halkası nerede kopuyorsa o kazanın olacağı anlamına geliyor bu. İşverenin, işçinin kamunun özel sektörün bu zincirin özellikle bütün halkalarının bu manada dikkat etmesi lazım. Basınımızdan özellikle bu yorumu daha ön planda görmelerini isterdim. Denetimden geçememiş, denetimde üretim faaliyetleri durdurulmuş ve 'Bu eksiklikler giderilinceye kadar burada üretim yapamazsınız' denilen bir yerde bu kaza oluyor. Şırnak’ta mühürlenmiş bir yerde o kaza oldu. 3 insanımızı kaybettik. Orası denetimlerden geçememiş, kapısı mühürlenmiş ve 'Burada artık faaliyet yapamazsınız' denmiş. Kaçak faaliyet yapılıyorsa onun bedelini ne yazık ki yine vatandaşlarımız tarafından ödendiğini görüyoruz. Kapısına mühür vurulan, çalışılmaması gereken yerde yine o kaza olmuştur. Kamu ve özel sektör olarak hep beraber dikkat edeceğiz ve bu sıkıntılarımızı inşallah azaltacağız."

PETROL GELİRLERİ ARTARSA İSTİKRARDA ARTAR

Bakan Taner Yıldız, bir başka soru üzerine Irak'taki istikrarın petrol gelirinin artması ile mümkün olabileceğini söyledi. Bakan Yıldız, "Irak’ta bir sistemi koymaya çalıştık. Bu sistem hamd olsun oturdu. Bunu sevindirici bir haber olarak değerlendiriyorum. Bağdat ile Erbil’in anlaşıyor olması ve bunu açıklıyor olmaları bu istirarın en temel teminatlarından biri olacak. Şu anda Türkiye’nin kurmuş olduğu bu sistemle beraber mekanizma çalışıyor. 150 bin varillik ihracatın özellikle Kuzey Irak adına merkezi hükümetçe yapılıyor olması, yapılacak olması da son derece önemli" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'ndan basına kapalı bir brifing alan Yıldız, daha sonra AK Parti'nin kartepe İlçe Kongresi için Kartepe'ye gitti.

Kaynak:Haber Kaynağı