CHP İSTANBUL'DA ADAY DEPREMİ

CHP İSTANBUL'DA ADAY DEPREMİ

.

CHP İSTANBUL ADAYLARI PARTİYİ KARIŞTIRDI 

İstanbul adayları, CHP İstanbul'u istifa eşiğine getirdi.

CHP'de İstanbul sarsıntısı manşeti ile Radikal'in verdiği haberde CHP İstanbul adaylarının netleştiği ama açıklanması için tartışmaların sürdüğü iddia edildi.

GENEL MERKEZ'DEN FAKS GÖNDERİLDİ İDDİASI

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin  bugün Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, İstanbul’un ilçelerinde gösterilecek adaylar belirlenirken, bu isimlerden bazıları İstanbul il örgütünü ayağa kaldırdı. Beşiktaş’a Tonguç Çoban’ın ve Kadıköy’e Dr. Bülent Kerimoğlu’nun aday gösterileceği, Mehmet Karlı’nın Beşiktaş yerine Bakırköy’de listeye konduğu bilgisini alan il yönetimi, acil bir şekilde il binasında toplanma kararı aldı. Şu an, Ankara’da bulunan il başkanı hariç, tüm üyeleriyle bir araya gelen il yönetimi, belediye başkan adaylarının kendilerine danışılmadan atanması durumunda, istifa kararı almayı düşünüyor. Halen toplantı devam ediyor.

İŞTE CHP İSTANBUL'U KARIŞTIRAN O LİSTE

CHP İstanbul İl Örgütünü karıştıran liste bazı CHP li yöneticilere Genel merkezden sızdırıldı iddası üzerine ortalık karıştı.
İşte Genel merkez'den gönderildiği söylenen faks metni şöyle.



DİĞER ADAYLAR İLE İLGİLİ İDDİALAR ŞU ŞEKİLDE

Bizim haberimizin ardından CHP'ye yakınlığı ile bilinen Gerçekgündem haber sitesinde ise bir liste yayınlandı. "MYK değişiklik yaptı" , başlığı ile verilen listenin dışında kalan adaylar için "Kılıçdaroğlu karar verilecek", denildi. Bu listedekiler içinse Parti Meclisi onayından sonra kesinleşecek bilgisi verildi.

1- Karşıyaka'ya Cevat Durak yerine İzmir Baro Başkanı Sema Pektaş
2- Kadıköy ve Beşiktaş adaylıklarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden değerlendirmeye alacak. Kılıçdaroğlu'nun PM'den yetki alarak bu iki ilçenin adayını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
3- Maltepe'de Mustafa Zengin yerine CHP İstanbul İl Yöneticisi Canan Kaftancıoğlu belirlendi.
4- Kartal'da da değişiklik olduğu iddia ediliyor. 
5- İzmir Çiğli'de Semra Aksu yerine Aziz Buğa
6- İzmir Buca adayı Levent Piriştina. 
7- İzmir Bayraklı Hasan Karabağ.
8- İzmir Balçova Mehmet Ali Çalkaya.
9- Tekirdağ Kadir Albayrak.
10- İstanbul Küçükçekmece Gökhan Gümüşdağ.
11- İzmir Çeşme Faik Tütüncüoğlu.
12- İzmir Aliağa Hakkı Ülkü.
13-İstanbul Çatalca Cem Kara
14- Kuşadası Özer Kayalı.

Kaynak:Haber Kaynağı