CHP GENEL MERKEZİ KARIŞTI

CHP GENEL MERKEZİ KARIŞTI

.

 

CHP'DE ANKARA'DA KARIŞTI


Alper Taşdelen'in Cankaya Adaylığı kesinleşti iddiaları, CHP’lileri ayaklandırdı. Yaklaşan yerel seçimlerde, kalan adayların belirlenmesi konusunda çok zor günler yaşayan CHP yönetimi, bu gün yaptığı MYK toplantısı ardından adları kesinleştiği öne sürülen adaylar yüzünden, ciddi bir sıkıntı yaşadı.

Öğlenden sonra İstanbul'da bazı ilçelerin adaylarının belirlendiği konusunda ortaya atılan iddialar üzerine İstanbul İl başkanlığında hareketlilik yaşandı. İlerleyen saatlerde kararın "PM de netleşeceği açıklamaları" yapılması ardından durulan İstanbul İl başkanlığında ki sıkıntının, pe bu seferde Ankara çankaya İlçesi adayı konusunda ortalık karıştı. İlgili Haberimiz İçin TIKLAYINIZ

TAŞDELEN'İN OĞLU KESİN ADAY İDDİASI GENEL MERKEZİ KARIŞTIRDI 

Sabah saatlerinde MYK’dan Çankaya’ya Taşdelen’in atanacağının duyulması üzerine ortalık karıştı.  Saat 16:00′dan itibaren, CHP önünde toplanmaya başlayan partililer Genel Merkez binasını adeta abluka altına aldı. Şu an itibariyle yaklaşık 600 kadar kişi, “Çankaya’da SALTANAT istemiyoruz”, “Ankara’yı sattın, oğlunu Çankaya’ya atattın.” , ” Gökçeklere Ankara’yı peşkeş çektin” , “Taşdelen şaşırma, sabrımızı taşırma” sloganları atıyorlar…
 

BAZI MYK ÜYELERİ İTİRAZ ETTİ

CHP Genel Merkezi önünde bulunan muhabirimizin bildirdiğine göre, kalabalık sürekli artarken sosyal medyada örgütlenen partililer, Genel Merkez’e adeta akın ediyor. Son olarak, Mamak ve Tuzluçayır’dan kalabalık bir grup partilinin Genel Merkez’e ulaştığı öğrenildi. Öte yandan edindiğimiz bilgilere göre; MYK üyesi Levent Gök başta olmak üzere bir kaç üye konuşma yaparak, Taşdelen'in adaylığına şiddetle itiraz ettiler. İtirazcılar arasında, PM Üyesi Murat Karayalçın'ın da olduğu konuşuluyor.
 
Genel Merkez önünde toplananların iddiaları şu şekilde.

“Bu atamayla Mansur Yavaş’ın Ankara’yı alma şansı da maalesef çok büyük yara almıştır. Ankaralıların unutmadıkları gönüllerinde yara açan Doğan Taşdelen’in oğlunun atanması diğer 28 adaya ve parti emekçilerine, oy veren seçmene yapılacak en büyük haksızlıktır.
Bu atama Sayın Genel Başkanı itibarsızlaştırmaya yönelik, saman altından yürütülen büyük bir komplodur. Ankaralılara yapılan ihaneti ödüllendirmektir.” şeklinde iddialar öneatılıyor.

Edindiğimiz bilgiler arasında, CHP Genel Merkezinde toplanan Partililerin, Genel Merkez Garajı kapısını trafiğe kapattıklarını ve Alper Taşdelen konusunda net açıklama yapmadan, açmayacaklarına dair söylentiler de var.
 
CHP GENEL MERKEZİNDEN BİR YETKİLİNİN SÖYLEDİKLERİ

Bu gelişmeleri duyduktan sonra aradığımız  genel merkeze yakın bir kaynağımız, "bu söylentilerin aslı olmadığını düşündüğünü" söyledi. Yetkili "hemen her seçimde bu tür olumsuzluklar olur ama ardından barışılır, CHP iktidara yaklaşmakta olan bir parti, tüm adaylar elbetteki kazanmak ister, ancak sadece bir aday başkanlığa aday olabilecek." şeklinde konuştu.

Genel merkez etrafında toplanan kalabalık içinse, "Partililerin yalan yanlış iddilar ile proveke edilmesinin kaynağı ve amacı bellidir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı