CHP FELAKET BÖLGESİNDE

CHP FELAKET BÖLGESİNDE

Yanlarında yardım malzemeleriyle gittiler.

CHP'nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’den oluşan CHP heyeti, sel felaketi yaşanan Bosna Hersek’te incelemelerde bulundu.

CHP heyeti, Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde 5 belediyenin katkısı ile Sanski Most belediyesine gönderilen 5 TIR’lık son parti yardım malzemesinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını da koordine etti. Sanski Most Belediye Başkanı Mustafa Agdaviç, CHP heyetine “Hem buraya kadar gelip, yaralarımızı sararken yanımızda olduğunuz, bize moral verdiğiniz hem de gönderdiğiniz değerli yardımlar için çok teşekkür ederiz” dedi.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Bosna Hersek’teki sel felaketinin ardından Marmara Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasıyla bu zamana kadar Türkiye’den Bosna Hersek’e toplam 41 TIR ve 98 tonluk yardım malzemesi gönderildi.

FELAKETLER YAŞAMIŞ BİR MİLLETİZ

Yardımların son 5 TIR’lık bölümünün gönderildiği Sanski Most Belediyesi’nde düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Biz felaket acılarını çok sık yaşamış bir milletiz. En son Soma’da, ondan bir süre önce de Van’da ciğerimiz yandı. Felaket karşısında en önemli şey paylaşmaktır. Hem maddi hem de manevi paylaşım acıları hafifletir. Her zaman yanınızdayız” dedi.

Ağbaba, Bosna Hersek halkına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun dileklerini ve selamlarını da iletti. Aile köklerinin bu topraklarda olduğunu hatırlatan CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay da Boşnakça yaptığı konuşmasında geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Felaketten sonra ikinci kez bölgeye giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise, “Burada belediye ve devlet yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler ve selzedeleri ziyaretimiz sırasında tespit ettiğimiz ihtiyaçlara göre bundan sonra da yardımlarımız sürebilir. Herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz…”

CHP heyeti felaketten zarar görmüş evlerde incelemelerde bulundu ve selzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı