CHP CUMHURBAŞKANI ADAYINI TARTIŞIYOR

CHP CUMHURBAŞKANI ADAYINI TARTIŞIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi hususunda parti içi istişarelere başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleriyle biraraya gelerek yaptığı toplantıda öne çıkan ilk adayın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu.

CHP Grubu saat 10.00'da basına kapalı toplandı. Toplantıda cumhurbaşkanı seçim süreci konusundaki görüşlere ağırlık verildi. Kılıçdaroğlu toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu "İsim üzerinde konuşulmadı, arkadaşlar önerilerini iletti" dedi.

Toplantının sonunda CHP milletvekilleri cumhurbaşkanlığı adaylığı için düşündükleri isimleri bir kağıda yazarak Kılıçdaroğlu'na iletti. CHP milletvekillerinin ağırlıklı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismini önerdikleri öğrenildi.

CHP İzmir Milletvekili ve eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) yargıcı Rıza Türmen de cumhurbaşkanlığı adaylığı için önerilen isimler arasında yer aldı. 

Kamer Genç aday olmak istediğini bildirdi

Toplantıda Kamer Genç de söz alarak aday olmak istediğini söyledi. Genç, "Tayyip Erdoğan'la ancak ben baş edebilirim" dedi.

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'le biraraya geldi. Kılıçdaroğlu'nun Türk-İş'le yapacağı görüşme Soma'daki maden kazası nedeniyle ertelenmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı