'CHP Çalışmıyor' Eleştirilerine Ne Dedi

'CHP Çalışmıyor' Eleştirilerine Ne Dedi

 
TEK OY BİLE ÖNEMLİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin AKP’nin yarattığı tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirterek, CHP’nin iktidar olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylıkları konusunda, “Hedef iktidar olmak; bir oy bile önemli” dedi. Kılıçdaroğlu, medyanın, hükümetin korkusu nedeniyle CHP haberlerine sansür uygulaması nedeniyle çalışmalarını anlatamadıklarını belirterek, partililere tek tek halka gidip CHP’yi ve yaptıklarını anlatmalarını istedi.
 
CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grubu, Kılıçdaroğlu başkanlığında dün parti genel merkezinde dört saat süren bir toplantı yaptı. Yeni dönem yasama çalışmaları, yerel seçim hazırlıkları, yeni anayasa çalışmaları, hükümetin demokratikleşme diye getirdiği laikliğe darbe paketinin ele alındığı toplantıda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın yerel seçim için partinin hazırlıkları konusunda bilgi verdi.
 
BASINDAKİ OTO SANSÜRE ÖNLEM
 
Edinilen bilgilere göre; 30’a yakın milletvekilinin söz alarak görüşlerini dile getirdiği toplantının kapanışında konuşan Kılıçdaroğlu, “CHP iyi muhalefet yapamıyor” eleştirilerine tepki gösterdi. CHP’nin en çok çalışan, proje üreten parti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ancak bu çalışmaların basında yeterince yer almadığını, bunun da “CHP iyi muhalefet yapmıyor" yanılgısına neden olduğunu ifade etti. CHP’nin Türkiye’de demokrasinin önünü açacak, ülkeyi özgürleştirecek 27 maddelik, uzun bir çalışmaya dayanan önerisinin bile basında yer almadığına dikkat çeken “Gidip herkesle tek tek görüşüp çalışacaksınız. Medyayla anlatamıyoruz, derdimizi böyle anlatacağız” dediği belirtildi. 

ADAY SEÇİMİNDE TASARRUFTAS BULUNMAYACAĞIM
 
Yerel seçimlerden umutlu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, belediye başkan adaylarını partide yapılacak eğilim yoklamaları, ön seçimler ve anketlerin sonuçlarına bakarak belirleyeceklerini yineledi. Genel Merkezde oluşturulan 5 kişilik “Yerel Yönetimler Seçim Komisyonu”nun da henüz tasarrufta bulunmadığını sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, “Hiçbir aday için hiçbir tasarrufta bulunmayacağım. Böylesine bir AKP tehlikesi varken bir oy bile önemli. CHP, kiminle bir oy fazla alacaksa, CHP ilkelerini kabul etmiş olması koşuluyla arkadaşlarımız aday olacak. Temel hedef iktidar olmak” dedi. 
 
MİLLETVEKİLLERİNE UYARI 
 
Meclis Yeni Anayasa Hazırlık Komisyonu üyeleri Süheyl Batum ile Atilla Kart arasında çatışma olduğu yönündeki haberlere atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, milletvekillerini uyararak, “Kavga görüntüsü vermeyelim. Partinin görüşü bellidir; ilk 4 madde bizim kırmızı çizgimiz” derken, milletvekillerinin bayramdan sonra, “Anayasa” gündemli ayrıca bir kapalı grup toplantısı yapma kararı aldığı kaydedildi.
 
Toplantıda, CHP’nin evet oyu vereceğini açıklamasıyla parti içinde tartışma yaratan Irak tezkeresi de gündeme geldi. Bazı milletvekilleri, “Tezkereye ilişkin kapalı grupta geniş bir değerlendirme yapabilirdik. Son güne kadar kararımızın ne olduğu belli olmadı” diye sitem etti. 
 
Milletvekillerinin daha çok toplantı yapılarak, yaklaşan gündemin bu toplantılarda değerlendirmesi ve ortak karar alınması önerisinde bulundukları belirtilirken, bir milletvekili, Kılıçdaroğlu’na, “Olur da AKP türbanlı vekil seçtirirse tavrımız ne olacak?” diye sordu. Kılıçdaroğlu ise buna karşılık Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) görüşülerek partinin tavrının belirleneceğini söyledi.