CHP Belediye başkan adaylarını belirliyor !

CHP’DEN YENİ SEÇİM KONSEPTİ

Seçimlerle ilgili içe dönük tartışmaları noktalayan CHP, PM’ni toplayarak daha etkili bir çalışma için alınması gereken önlemleri tartıştı.

Henüz doğrulanmayan haberlere göre, tabanda ittifaklar sağlanarak diğer partilerin seçmeninden de destek aranacak. CHP çatısı altında görev almak isteyen herkese kapıların açık olacağını söyleyen CHP yönetenleri, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır”, ilkesinden hareketle seçim kazanmanın temel hedef olarak saptandığı ve kazanmak için gerekirse Altıok’tan bile ödün verilebileceği üzerinde anlaşmaya varıldığını söylediler.

Halkın benimsediği bir adaya CHP örgütünün de itiraz etmeyip tıpış tıpış oy vereceği anlayışından yola çıkılarak kendi bölgelerinde sevilen sivil toplum önderlerine de teklif götürüleceği alınan bilgiler arasında.

Yeni konsept ile bir taraftan CHP tabanı dışından da oy akışı sağlanırken bir taraftan da “dinsiz CHP” imajının silinmesi bekleniyor.

Doğrulatma olanağı bulamadığımız haberlere göre Ankara için Nurettin Coşan’a (İskenderpaşa), Adıyaman için Abdülbaki Erol’a (Menzil), Düzce için Muhittin Ustaoğlu’na (Muhammediye), Elazığ için Müslüm Gündüz’e (Aczmendi), Erzurum için Kırkıncı Hocaya (Nur), İstanbul için Cübbeli Ahmet ya da Mahmut Ustaosmanoğlu’na (İsmailağa), Konya için Tahir Büyükkörükçü’ye (Nakşibendi), Trabzon için Haydar Baş’a (Kadiri), Kayseri için Şükrü Karatepe’ye, Rize için Şevki Yılmaz ve Diyarbakır için de Mehdi Zana’ya teklif götürülebileceği konuşuluyor.

AKP yönetenlerinin haberler üzerine panikledikleri ve ilk şaşkınlığın ardından PM’ni olağanüstü gündemle toplantıya çağırdıkları bildiriliyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar