CHP ANTALYA'DA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

CHP ANTALYA'DA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

CHP Antalya İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın İl Seçim Kurulu'na sunduğu itiraz dilekçesinde, Antalya Büyükşehir Belediy...

CHP Antalya İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın İl Seçim Kurulu'na sunduğu itiraz dilekçesinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve tümden yenilenmesi de isteniyor.

Antalya'da kesin olmayan sonuçlara göre seçimi Ak Partili Menderes Türel'in kazanmasının ardından CHP, 19 ilçeye ait 21 ilçe seçim kurulu ile İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunarak Büyükşehir Belediyesi için kullanılan oyların yeniden sayımını istedi. CHP İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verilen itiraz dilekçesi, gerekçeler ve talepler şeklinde iki kısımdan oluşuyor.

ORGANİZE SUÇLAMA

Dilekçede, seçim sonuçlarına etki eden çok önemli bir husus olarak sahte oy pusulaları ve kullananlar gösterildi ve tespiti istendi. Bu durumun birkaç münferit olay gibi kabul edilemeyeceği, bunun organize bir eylem olduğu belirtildi.

PEKÇOK SANDIKTA CHP'YE OY ÇIKMADI İDDİASI

Sisteme kaydedilen sandık sonuçlarına yansıyan dikkat çekici bir diğer hususun ise pek çok sandıktan CHP'ye ve adaylarına hiç oy çıkmamış olması gösterildi. CHP'ye tek oy dahi çıkmamış olmasının dikkat çekici ve ciddi şüphe uyandırıcı nitelikte olduğu, verilerin sisteme kaydedilmesi sırasında hatâlar- kaydırmalar yapıldığı, sandık sonuçlarının sisteme doğru şekilde aktarılmadığı kaydedildi.

Birleştirme tutanakları oluşturulmadan gelen sandık sonuçlarının seçim sistemine işlenmesi ve kamuoyuyla paylaşılmasının yanıltıcı haberlere yol açtığı ve saat 05.00'e kadar 5 bin farkla CHP önde giderken, sonrasında bir anda Ak Parti adayının oylarında patlama yaşanmasının şaibe yarattığı kaydedildi.

SEÇİMLERİN TÜMDEN YENİLENMESİ

Akaydın ve Kök imzalı itiraz dilekçesinde, talep ve istemler ise şöyle sıralandı:

"Tüm oy pusulaları incelenerek, sahte oy pusulalarının belirlenmesi iptali. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali. Antalya ilçe belediyeleri ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait tüm oyların hâkim ve parti temsilcileri ile adayların gözetiminde yeniden sayılması ve kaydedilmesi. İptal edilen ve seçim sonuçlarına etki edebilecek sayıdaki yaklaşık 53 bin geçersiz kabullü oyun yeniden incelenmesi ve kabulü. Özellikle Kepez İlçesi'nde seçim sonuçlarının değiştiğinin kabulü ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilişkin yapılan seçimin tümden yenilenmesi."

Bu arada CHP'nin ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlardan Kepez 1. Bölge, Muratpaşa 1 ve 2. Bölge seçim kurulları ile Korkuteli İlçe Seçim Kurulu'ndan ret kararı geldi. CHP'li yetkililer, itiraz başvurularının diğer ilçe seçim kurullarınca da reddinin beklendiğini, Antalya'daki durumun YSK tarafından netliğe kavuşturulacağını ifade etti.

CHP ANTALYA'DA SEÇİMİN İPTALİNİ İSTEDİ

Kaynak:Haber Kaynağı