CHP ANTALYA DA KARIŞTI

CHP ANTALYA DA KARIŞTI

.

SON AÇIKLANAN ADAYLAR CHP'DE KARIŞIKLIK YARATTI

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 30 Mart yerel seçimleri için belirlenen adaylar parti içerisinde tepkilere neden oldu.Murat Karayalçın'ın istifa ettiği söylentiler arasında.


ANTALYA'DA KARIŞTI


CHP, Antalya'da 15 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'i aday gösterdi. Adaylığını telefonla öğrenen Yeğen, "Benim için de sürpriz oldu" dedi. Kararı öğrenen çok sayıda partili ise il binası önünde protesto gösterisi yaptı.


CHP Antalya'da Muratpaşa ve Konyaaltı için uzun bekleyiş, sürpriz bir gelişmeyle sona erdi. Konyaaltı'nda Başkan Muhittin Böcek'le devam kararı alan Parti Meclisi, Muratpaşa'da ise şok bir karara imza attı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'den vazgeçen Parti Meclisi, yerine İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen'i aday gösterdi. Yeğen adaylığını, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan'ın telefonuyla öğrendiğini söyledi. Yeğen, adaylığın kendisi için de sürpriz olduğunu, bu konuda başvurusu ve talebi bulunmadığını kaydetti. 


İL BİNASI ÖNÜNDE PROTESTO


CHP Antalya Muratpaşa Belediye Başkan adayı olarak Sultan Yeğen'in adının ortaya çıkmasına tepki gösteren çok sayıda partili, il binası önünde eylem düzenledi. Saat 19.30'dan itibaren CHP İl Binası önünde toplanan partililer, 'Evcilmen bizim onurumuzdur', ;Devrim Kök istifa',;Her yer Evcilmen her yer direniş' ;Muratpaşa bizimdir, bizim kalacak' diye slogan attı. Çok sayıda partili sloganlar eşliğinde il binasına girdi. Alanya bölgesinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin ise yönetimden istifa ettiğini açıkladı.


KIRKLARELİ CHP'DE ADAYLIK KRİZİ


CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) 30 Mart yerel seçimleri için Kırklareli'de mevcut belediye başkanı Cavit Çağlayan yerine milletvekili Mehmet siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi. Çağlayan, bu karara tepki göstererek, "Bir yolsuzluğumuz yok, hakkımızda açılmış bir dava yok neden seçilmedim bilemiyorum. Şu anda 700 kadar parti üyesinin istifa etmek için dilekçesini hazırladı" dedi.


CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki MYK toplantısından 30 Mart Yerel seçimlerinde başkan adayı olarak mevcut belediye Başkanı Cavit Çağlayan yerine Kırklareli milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun adı çıktı. Kararının Kırklareli'nde duyulması üzerine parti teşkilatına çok sayıda üye gelerek karara tepki gösterdi. Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan belediye binasına gelerek kararı çok sayıda partili ve belediye çalışanlarıyla birlikte değerlendirdi. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunan Çağlayan, "Bir yolsuzluğumuz yok, hakkımızda açılmış bir dava yok neden seçilmedim bilemiyorum. Kararı duyan ve buraya kendiliğinden gelen arkadaşlarla toplandık. Ne yapıp yapmayacağımıza karar veriyoruz. Genelde buradaki arkadaşların çoğunluğu Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun Kırklareli'nde aday olmasını kabullenemeyeceğini söylüyorlar. Burada bulunanların genel eğilimi partiden istifa etmeleridir. Parti binasında da diğer aday gurubun, ilçe yönetiminin istifası söz konusu. Burası ile kalmaz çok sayıda istifa olabilir" diye konuştu.


FOTOKOPİLİ İSTİFA DİLEKÇESİ


Açıklamaların ardından Kırklareli Belediyesi binasında istifa edecek parti üyeleri için bir metin oluşturularak 700 kadar fotokopi çekildi. Partiden istifa etmek isteyen üyelere dağıtılan ve üzerinde 'Kırklareli'nde merkez ilçe belediye başkanlığı atamasının açıkça yanlış olması, mevcut belediye başkanı Av. Cavit Çağlayan'ın atanmaması nedeniyle çok sevdiğim ve gönül verdiğim CHP üyeliğinden üzülerek istifa ediyorum' yazılı kağıtlara ismini ve iletişim bilgilerini yazan üyeler dilekçelerini faksla CHP genel merkezine göndermeye başladı.


MYK tarafından belirlenen belediye başkan adaylıklarına göre, Edirne'de mevcut başkan Hamdi Sedefçi yerine Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli de mevcut başkan Cavit Çağlayan yerine milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu aday gösterildi. 


KAMACI'NIN ADAYLIKTAN ALINMASI TEPKİ ÇEKTİ


AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, Genel Merkez tarafından adaylığı açıklanan mevcut belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın adaylıktan alınması tepkiye yol açtı. Partililer CHP İlçe Binası önünde toplanarak kararı protesto etti.


Genel Merkez tarafından geçen 22 Aralık günü adaylığı duyurulan mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın, bugün gerçekleşen Parti Meclisi toplantısında adaylıktan alındığı haberi bazı partililerin tepkisine neden oldu. Kamacı'nın yerine CHP'den Belediye Meclis Üyesi adaylığı için başvuru yapan Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay'ın aday yapılacağı öğrenildi. İki dönemdir CHP'den Belediye Başkanı seçilen Mümin Kamacı ve çok sayıda partili, durum üzerine CHP İlçe Binası önünde gelerek protestoda bulundu. "Burası Ankara Değil Didim' ve "Didim İlacı Mümin Kamacı' sloganları atıldı. Bir aracın kasasına çıkıp kendisine destek verenlere seslenen Başkan Kamacı şunları söyledi:


"Elimize henüz resmi bir karar gelmiş değil, ancak yaptığımız telefon görüşmelerinden de anlaşıldığı üzere 2014 yerel seçimleri için adaylıktan çekilmem söz konusu. Bunun bu saatte olması etik değil, 22 Aralık'ta ismim açıklandı. O tarihten bu yana 3. Dönem için hep birlikte çalışıyoruz. Herşey hazır, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özlem Hanım'da çok üzgün. Bu kararın etik olmayan doğru olmayan tarafı 1,5 ay sonra `pardon' demeleri. Ben bu pardonu iyi anlamış değilim, sizlerin de iyi anlamadığını biliyorum. Ankara'da masa başında insanların durumu hakkında karar vermek doğru değil, sizler neyin ne olacağını iyi biliyorsunuz. Gereği ne ise yapılacak. Yarın İlçe Teşkilatım ve Belediye meclis üyelerim ile toplanarak karar vereceğiz. Sonuçta 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde oy pusulasında benim ismim olacak" Öte yandan kararın ardından CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın'ın da partisinden istifa edeceği öğrenildi. 


BUCALILARDAN ADAY TEPKİSİ


CHP Buca Belediye Başkanlığı için yapılan görüşmelerden Levent Piriştina'nın adının ön plana çıkması bazı partililerce tepki gördü. Mevcut Başkan Ercan Tatı'yı destekleyen bir grup, CHP İl merkezi önüne gelerek protestoda bulundu.


CHP MYK'dan Levent Piriştina'nın Parti Meclisi'ne önerildiği haberleri, bazı partililer tepki gördü. Dün saat 20.00'de yaklaşık 40 kişilik bir grup, CHP İl Teşkilatı'nın önüne gelerek protestoda bulundu. Mevcut Başkan Ercan Tatı'yı destekleyen grup pankart açtı, slogan attı. Bir süre burada slogan atmayı sürdüren grup, ardından Buca'ya döndü. İlçe Başkanlığı önünde de eylem yapan grup ardından sessizce dağıldı.