Chavez'den Kötü Haber !

Chavez'den Kötü Haber !

Chavez'in, durumu kötüleşti haberleri geliyor!

Chavez'in sağlık durumu kötüleşti
 
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in sağlık durumunun akciğer enfeksiyonu nedeniyle iyiye gitmediğini bildirdi.

05 Mart 2013
 
Basın Yayın Bakanı Ernesto Villegas, televizyon kanalından yaptığı açıklamada, 11 Aralık'ta pelvis bölgesindeki kanserin nüksetmesi yüzünden,Küba'da 4.kez ameliyat olan Hugo Chavez'in bağışıklık sisteminin zayıflaması üzerine yeni bir akciğer enfeksiyonunun baş gösterdiğini açıkladı.
 
Villegas, 18 Şubat'ta ülkesine dönen ve başkent Caracas'taki askeri bir hastanede kemoterapi tedavisi gören Chavez'in durumunun farkında olduğunu ve sürekli dua ettiğini söyledi.
 
Öte yandan muhalefet partileri, Chavez'in pelvis bölgesinde başlayan kanserin akciğerlerine yayıldığını ileri sürerek, hükümeti halka doğru ve yeterli bilgi vermemekle suçladı.
 
İlk kez Haziran 2011'de kanser teşhisi konulan Chavez, üç kez ameliyat olmuş, kanserin tekrarlaması üzerine aralıkta dördüncü kez ameliyat masasına yatmıştı. 58 yaşındaki Chavez, Ekim ayındaki seçimde üçüncü kez devlet başkanı seçilmiş ancak yemin törenine katılamamıştı. 
 
 
Venezuela başkan yardımcısı, Nicolás Maduro, daha önce yaptığı açıklam da Cumhurbaşkanı "Er ya da geç Venezuela'ya dönecektir dedi.", 

Bu arada, Venezuela Cumhurbaşkanı Chavez'in kızları ve başkanın kardeşi, Adan Chavez, "ortalıkta, hastalığı hiç bir tedaviye yanıt vermiyor, şeklinde spekülasyonlar var " açıklaması yaptı.