Cezaevleri Tecavüz Evlerine Döndü

Cezaevleri Tecavüz Evlerine Döndü

Antalya L Tipi Cezaevi'nde çocuklara tecavüz olayının ortalığı ayağa kaldırması gerekirdi, ama sıradan bir olaymış gibi kabul edildi ve unutulmaya terk edildi. Daha önce Pozantı Cezaevi'nde benzer bir olay olmuştu, unutuldu.

Çocuklara tecavüz olayı büyük gazetelerimizi pek ilgilendirmedi. Olur böyle şeyler yaklaşımındalar. Bir zamanlar kendini "Amiral Gemisi" olarak gören Hürriyet gazetesi ise birinci sayfanın sağ alt köşesinde tek sütun görmeyi yeğlemiş. Ana manşet pek tabii ki, Yavuz Sultan Selim köprüsünün açılışı. Resim de tam "döneme" uygun.

Hürriyet gazetesi elbette bu "hizmetinin" ödülünü hükümetten alacaktır, ama okur sayısındaki düşüşün önüne nasıl geçecek. Gazete hızla tiraj kaybediyor ve abonelik karşılığı "Osmanlı Tarihi" kitapları vermeyi göze almış durumda.

Oysa olay vahim. Hükümeti kollamak pahasına görmezden gelinecek haber değil. 

Antalya L Tipi Cezaevi'nde çocuklara yönelik tecavüz iddiaları var. CHP'nin buraya gönderdiği heyet, insanın tüylerini diken diken edecek bir raporla geri döndü. Savcılığın hemen olaya el koyması gerek, ama yapıldı mı bilinmiyor.

CHP'li milletvekilleri, çocukların hemen başka cezaevlerine sevk edilmesini ve rehabilitasyona başlanmasını istediler. Kim dinleyecek bakalım.

CHP'li milletvekillerinin hazırladığı raporda cezaevinde odaların yedişer kişilik olduğu, ancak ranzalarla bu sayının 21'er kişiye yükseltildiği belirtiliyor. Olayın ortaya çıktığı koğuş ise işi biraz daha abartmış: 28 kişi... 

Balık istifi yatan çocuklar bir de cinsel tacize ve tecavüze uğruyorlar. Zira, çocuklarla büyükler aynı koğuşta kalıyorlar.

Mağdur çocuk hükümlüler tecavüze yeltenenlerin karşı koymayı engellemek için çay veya benzeri içeceklere ilaç koyduklarını da öne sürmüşler.

Pozantı Cezaevi'nde de bu tür bir tecavüz vakası ortaya çıkmış ve 13 çocuğa tecavüz edildiği kanıtlanmıştı. 

Yaşananların örtbas edilmesi ve bu tip olayların Türkiye'nin hangi cezaevlerinde ne oranda gerçekleştiği ise araştırmaya değer bir konu. Ama Türkiye'nin köprü temeli atmak, Gezi Parkı'nı AVM haline getirmek, alkolü yasaklamak gibi önemli meseleleri varken, tecavüzle uğraşması hiç akla gelmiyor. Medya da bunu görmezden gelerek hükümetin isteğini yerine getiriyor.