Ceylanpınar'da bir canımız daha gitti!

Ceylanpınar'da bir canımız daha gitti!

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Haseki kentine bağlı Rasulayn İlçesi'nde, terör örgütü El Kaide bağlantılı El Nusra ile terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında sabah saatlerinde çıkan çatışmada ateşlenen uzun namlulu silahtan çıkan bir mermi, sınırı aşarak Şanılurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde bayram alışverişi yapan 43 yaşındaki Ramazan Zeybel'in göğsüne isabet etti. 

Ağır yaralanan Zeybel, hastanede yaşamını yitirdi. Olay Ceylanpınar'da tedirginliğe neden olurken, ilçede Suriye tarafından atılan mermiler nedeniyle ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde 16 Temmuz'da El Nusra cephesi ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalar, 19 gündür aralıklarla devam ediyor. Rasulayn'daki çatışmalar nedeniyle Ceylanpınar'da günlerdir tedirginlik yaşanırken, güvenlik güçleri sınır hattında yoğun güvenlik önlemi aldı.

Dün gece saatlerinde de Rasulayn'da aralıklarla devam eden çatışmalar, sabah saatlerinde yeniden şiddetlendi. Çatışmalar sırasında Rasulayn İlçesi'nden ateşlenen uzun namlulu silahtan çıkan bir mermi, sınırı aşarak Ceylanpınar'da Gazi Caddesi'ne ailesi ile birlikte bayram alışverişi yapan 10 çocuk babası Ramazan Zeybel'in göğsüne isabet etti. Zeybel'in yakınları sinir krizi geçirirken, yaralı Zeybel, çevredekiler tarafından otomobille Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

İlk müdahalesinin ardından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ramazan Zeybel, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Zeybel'in cesedi otopsi için Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

UYARI ANONSLARI YAPILDI

Rasulayn'da çatışmaların yeniden şiddetlenmesi ve Ramazan Zeybel'in vurulmasının ardından güvenlik güçleri, sınır hattındaki önlemlerini arttırdı. Belediye hoperlorlerinden yapılan uyarı anonslarında ise vatandaşların sınır hattından uzak durulması ve evlerinin terasından inmeleri istendi.

İLÇEDE ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

16 Temmuz'da başlayan çatışmalarda seken kurşunlar nedeniyle Ceylanpınar'da bugüne kadar 17 yaşındaki Mahsun Ertuğrul, 16 yaşındaki Mehmet Gündüz ve 44 yaşındaki Şükrü Kahraman can verdi. Ramazan Zeybel'in de Suriye tarafından gelen mermiler nedeniyle ölmesi Ceylanpınar'daki ölü sayısını 4'e yükseltti.

TOP SESLERİ SÜRÜYOR

Rasulayn'da ise sabah saatlerinde yeniden başlayan çatışmalar, yer yer şiddetlenerek devam ediyor. Rasulayn'da atılan top ve silah sesleri Ceylanpınar'da duyulurken, güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçları ile önlemlerini sürdürüyor.