Ceylanpınar'a gösteri yasağı!

Ceylanpınar'a gösteri yasağı!

Şanlıurfa Valiliği, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'ye komşu olan ve sınırı aşan mermiler ile 3 kişinin yaşamını yitirdiği Ceylanpınar'da, gerekli önlemlerin alınamayacağı gerekçesiyle, gösteri yapılmasını yasakladı.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, BDP tarafından sınırı aşan mermiler ile 3 kişinin öldüğü Suriye'nin sınır komşusu Ceylanpınar'da, tüm yurttan sağlanacak katılım ile 4-6 Ağustos tarihleri arasında protesto amaçlı yürüyüş ve çadır kurma gibi eylemler yapılacağı bilgisinin basında yer aldığı hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:

"Düşünceyi açıklama ve yayma ile toplantı ve gösteri yürüyüşü en temel haklardan olup idarece koruma altındadır. Ancak komşumuz Suriye'de yaşanan savaşın olumsuz etkileri ile bugüne kadar çok sayıda vatandaşımız seken mermiler ve düşen bombalar sebebiyle yaralanmış, bir kısmı da hayatını kaybetmiştir. Sınır ilçelerimizde yapılacak açık hava toplantıları, kitlesel yürüyüşler gibi etkinlikler, etkin güvenlik tedbirlerinin alınamayacağı ve can kaybı gibi telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçlara yol açabileceği nedeniyle son derece mahzurludur. Sayılan sebeplerle 4-5-6 Ağustos tarihlerinde Ceylanpınar ilçemizde yapılması planlanan gösteri yürüyüşü ve benzer etkinlikler Valiliğimizce yasaklanmıştır."