ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KIZDI TAPINAĞINI SATIŞA ÇIKARDI

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KIZDI TAPINAĞINI SATIŞA ÇIKARDI

Kızgın başrahipten satılık tapınak

Tayland’ın Chon Buri şehrinde bir budist başrahip civardaki sanayi bölgesinden dolayı tapınağının önüne büyük bir ‘Satılık’ levhası astı.

Wat Mab Sam Kliew adlı tapınağın girişinde asılı olan ‘Satılık’ levhası halkın dikkatini çekiyor. Başrahip Phra Khru Vibul Suphakorn “Amata Nakorn Sanayi Sitesi civarda çevresel problemler çıkartıyor ve 10 yıldan fazla süredir bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Bu sanayi sitesinin yarattığı kirlilikten dolayı tapınağımda hiç keşiş kalmadı” dedi.

1985 yılında inşaa edilmiş olan tapınak 7 dönüm araziyi kapsamaktaydı ancak zamanla etrafı doldu ve sadece tapınak kaldı. Oluşan kirlilikten ve araba seslerinden dolayı bölgede keşişler yaşamını sürdürememiş ve meditasyon yapmaları neredeyse imkansız hale gelmişti. Tapınakta kalan son 4 keşişin 3’ü Ekim ayı sonunda tapınağı terketti. Olanlara canı çok sıkılan başrahip de çareyi tapınağı satmakta buldu.

Rahip tapınağı 2 milyon baht (yaklaşık 62,500 dolar) karşılığında satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşaa etmek istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı